Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Traktory Zetor s novou antikorozní úpravou rámů kabin

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kabiny traktorů Zetor budou nyní nově vybaveny rámem od nového obchodního partnera brněnského výrobce, kterým se stala maďarská společnost Agrikon KAM.

Společnost Zetor Tractors uzavřela s maďarským výrobcem smlouvu na dodávku 3.000 kusů rámu kabin na roku 2014. Mezi hlavní kritéria při výrobě nového dodavatele patřila zvýšená korozivní odolnost rámu kabiny a také kvalita svařování a povrchové úpravy. Zařazení rámů kabin do sériové výroby probíhá od letošního února.

Vedle vývoje nových traktorů je pro Zetor prioritou také neustálá inovace stávajících modelových řad. V rámci toho je věnována pozornost jednotlivým komponentům, přičemž skelety kabin patří k těm nejvýznamnějším například z hlediska bezpečnosti.

Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a provozní ředitel Zetor Tractors a.s., řekl, že samotnému uzavření spolupráce se společností Agrikon KAM předcházelo náročné výběrové řízení včetně testování kvality.

Pál Velkey, generální ředitel Agrikon KAM Kft., uvedl, že Zetor Tractors je se svou objednávkou dalším významným klientem pro jeho firmu a dodal, že Agrikon KAM investoval 3 miliony eur do výroby 3.000 skeletů požadovaných Zetorem pro rok 2014 nad rámec objednávek ostatních klientů.

Skelety kabin byly dosud vyráběny přímo v brněnském výrobním centru Zetoru a o změně bylo rozhodnuto především s ohledem na zvýšení efektivity výroby a zlepšení konkurenceschopnosti.

Maďarská společnost Agrikon KAM se sídlem v Kiskunmajsa má ve výrobě skeletů kabin více 35 let zkušeností a je mezinárodně uznávaným výrobcem speciálních součástek pro zemědělskou techniku.

Kromě Zetor Tractors patří mezi klienty této maďarské společnosti další mezinárodní výrobci. V posledních letech se příjmy společnosti neustále zvyšují a očekává se jejich další růst: pro rok 2014 počítá firma s 25 mil. eur, zatímco pro rok 2016 s téměř 40 mil. eur.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)