Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třetí březnový rekordman: Volkswagen

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Měsíční prodej hlavní značky skupiny VW v březnu 2012 úplně poprvé překonal hranici půl milionu vozů.

Německá automobilka Volkswagen dnes uvedla, že v březnu prodala rekordních 536.600 vozů své hlavní značky VW.

Meziročně se prodej zvýšil o 14,6 procenta. Za leden až březen dodávky hlavní značky VW na trh stouply o 10,5 procenta na 1,36 milionu.

Měsíční prodej hlavní značky VW překonal půl milionu vozů úplně poprvé. Automobilka zaznamenala růst navzdory slabší poptávce v některých zemích.

K růstu přispívá hlavně Severní Amerika a Asie. V celé Evropě sice prodej také stoupl, v západní Evropě, vyjma Německa, však byl nižší.

V závadní Evropě se prodej ve čtvrtletí snížil o 3,7 procenta. Ve střední a východní Evropě však naopak stoupl o 61,8 procenta a v Německu o 5,3 procenta. V celé Evropě pak byl prodej vyšší o 5,1 procenta, napsaly agentury DPA a Reuters.

Volkswagen, jehož součástí je česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Luxusní divize Audi v úterý oznámila, že prodala v březnu rekordních 143.500 vozů. Meziročně se prodej zvýšil o 14,1 procenta. K vysokému růstu přispívá silná poptávka z Číny. Čtvrtletní dodávky Audi na trh stouply o 10,8 procenta na 346.100 vozů, což byl rovněž rekord.

Rekordní výsledky za březen 2012 již oznámily také Audi a BMW.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - autista
11. 4. 2012 18:14
Na co tolik aut!!!
Tolik aut, to za chvilku dojde ropa a v tom mrazu, co přijde vlivem globalniho otepleni, budeme rádi, když budeme pálit co nám zbylo. >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 4. 2012 15:30
Re: V závadní Evropě?
bud rad ze sem nedali tabuky aj s cislami kolko sa kde aut od vw predalo ;-) tie by boli na sto percent s chybami :yes: pretoze som tu este nevidel ciselnu tabulku bez chyb ;-) , takmer v kazdom teste nejdes chybu, raz nesedi razvor, raz otacky, raz velkost kufra inokedy dlzka alebo rozmery kolies - samozrejme casom to opravia aby sa nepovedalo

pri teste hyundaia i30 s cruzom bolo chyb hned niekolko, az sa to zle cita cloveku hned z rana ked si chce precitat o hodnoteni cruzu a oni pisu o golfe >:D - ale ako vtip dobreeeee :yes:
Avatar - Slavek-TDM
11. 4. 2012 15:27
V závadní Evropě?
>:D To je celkem symbolicke... :yes: