Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třicet Audi A8 L W12 pro karlovarský filmový festival

Ondřej Láník
Diskuze (25)
Audi se stává partnerem karlovarského filmového festivalu. Celebritám bude letos sloužit více než 50 luxusních vozů Audi, z toho 30 exkluzivních dvanáctiválcových á-osmiček s prodlouženým rozvorem.

Audi se stává partnerem karlovarského filmového festivalu. Celebritám bude letos sloužit více než 50 luxusních vozů Audi, z toho 30 exkluzivních dvanáctiválcových á-osmiček s prodlouženým rozvorem.

Prestiž značky Audi potvrzuje i partnerství s organizátory významných společenských, sportovních a kulturních akcí. K těm nejdůležitějším určitě patřila role oficiálního přepravce při pražském Výročním zasedání Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky nebo při summitu NATO v Praze. Letos na flotilu vozů Audi čeká další velmi prestižní úkol: stane se oficiálním přepravcem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

„Partnerství s festivalem, kterého se zúčastňuje na 150 tisíc návštěvníků a mnoho společenských celebrit první velikosti, je pro nás velkou poctou,“ říká Petr Neústupný, vedoucí Divize Audi společnosti Import Volkswagen Group. „Potvrzuje totiž nejvyšší kvalitu nejenom našich modelů, ale i souvisejících služeb.“

V Karlových Varech bude jezdit flotila padesáti vozů Audi, přičemž nejpočetněji bude zastoupen vrcholový model Audi A8 L W12. Těchto prodloužených limuzín s dvanáctiválcovým motorem o výkonu 331 kW bude v Karlových Varech jezdit hned třicet. Tato komfortní limuzína zrychluje z 0 na 100 km/h během pouhých 5,1 s, za 16,9 s rychlost přesáhne 200 km/h a k dosažení elektronicky omezené maximální rychlosti 250 km/h potřebuje prestižní sedan jen 29 sekund. Zákazníci v České republice si mohou tento vůz objednávat za cenu za cenu od 3 585 000 Kč. Filmoví diváci znají tento impozantní vůz například z filmu Kurýr II. Chybět ale nebude ani úplná novinka – Audi Q7. Při „spanilých“ jízdách celebrit se zase skvěle uplatní otevřené kabriolety A4 Cabriolet.

Vzrušující svět stříbrného plátna není pro značku Audi neznámým prostředím – vozy Audi hrály například i ve filmech Ronin (1998), Mission Impossible II (2000), Proroctví z temnot (2002), Jak na věc (2002), Pravá blondýnka II (2003) nebo I, Robot (2004), ve kterých se vozy Audi objevovaly vedle takových hvězd, jakými jsou Jean Reno, Robert de Niro, Russel Crowe, Richard Gere, Hugh Grant, Will Smith a další.

Ondřej Láník
Diskuze (25)