Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třinecké hokejisty vozí luxusní autobus Van Hool Altano

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Hokejisty mistrovského Třince vozí výjimečný autobus značky Van Hool, který vyniká komfortním interiérem, bohatě dimenzovaným prostorem pro zavazadla a pohonnou jednotkou značky Scania.

Rodinná firma Van Hool NV byla založena v roce 1947 v Koningshooikt nedalo Lier v Belgii a vypracovala se na uznávanou karosárnu, která se v současnosti věnuje výrobě městských i linkových autobusů, trolejbusů, autokarů a návěsů.

V případě autokarů má značka Van Hool v současnosti ve své nabídce dvě základní modelové linie, jejichž zástupce spojuje označení EX či TX. V rámci řady TX patří mezi špičku model Altano. Ten je nabízen v několika provedeních a je k dispozici i s technikou značky Scania, s níž jej do svého vozového parku zařadila rodinná firma SPETRA CZ s.r.o., která právě tento výjimečný autokar poskytuje hokejistům mistrovského Třince.

Van Hool Altano si společnost SPETRA CZ vybrala ze tří důvodů. „Protože mimo jiné vozíme třinecké hokejisty společně s kompletní výstrojí, vybrali jsme tento autobus kvůli velikosti zavazadlového prostoru a také pro jeho speciální uložení sedadel, díky kterému mají cestující mnoho místa ve všech směrech. Navíc je autobus poháněn motorem značky Scania, což nám zaručuje spolehlivost a nízkou spotřebu paliva,“ říká majitel firmy SPETRA Tadeáš Barteczek. A dodává: „Hráčům jde hlavně o pohodlí na delších cestách a je jedno, jestli teprve jedete na zápas, nebo už máte v nohách náročné utkání. Proto jsme zvolili tento prostorný a komfortní model.“

Společnost SPETRA CZ bude autobus využívat nejen k přepravě hokejistů, ale také pro dálkovou přepravu. „Nový autobus budeme využívat pro zájezdy a kromě třineckých ocelářů vozíme i třinecký fotbalový klub. Všem se snažíme nabídnout ten nejvyšší možný komfort. Proto kupujeme prémiový autobus VanHool s vyspělým podvozkem Scania a dbáme na čistotu i technický stav,“ říká Barteczek. 

Van Hool Altano společnosti SPETRA CZ nabízí bohatý prostor pro zavazadla o objemu 13 metrů krychlových a cestující mohou v komfortně zařízeném interiéru počítat s pohodlnými sedadly. Autobus je poháněn třináctilitrovým motorem Scania o výkonu 331 kW (450 k) s osvědčenou automatizovanou převodovkou Opticruise, která má 12 rychlostních stupňů. Řidiči tohoto autobusů pak uvítají nejen oddělený prostor od posádky, ale také kamerový systém, usnadňující manévrování. K lepší ovladatelnosti přispívá i aktivně řiditelná zadní náprava.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme