Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ukradený Ford Mustang se našel po 26 letech. V jakém stavu?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Když se najde auto, které vám někdo krátce před tím ukradl, měli byste asi mít radost. Ale co když se zcizený vůz objeví po desítkách let?

Občas se i taková věc stane, naposledy v americkém Kansasu. V jedné stodole se totiž našel Ford Mustang z roku 1991, který někdo ukradl před 26 lety.

Objev bílého kupé policii nahlásil nový majitel farmy, kde Mustang několik let stál. A to se bohužel podepsalo na jeho kondici, auto je teď spíš domovem zbloudilých hlodavců než vozidlem.

Mustang naposledy prošel technickou v roce 2007, takže evidentně jezdil ještě řadu let poté, co byl ukraden původnímu majiteli - zřejmě s falešným VIN kódem. Policie každopádně tvrdí, že tuší, kdo vůz kdysi zcizil.

Kromě toho ale musí vypátrat také původního vlastníka, kontakty uvedené ve skoro 30 let staré policejní zprávě už totiž neplatí.

Otázkou je, jestli dřívější majitel o auto vzhledem k technickému stavu vůbec stojí. Pro zajímavost, podle pojišťovny Hagerty má Mustang z té doby ve slušném stavu cenu okolo 2.300 dolarů (asi 53.000 Kč). Tenhle bílý ale ve slušném stavu bohužel opravdu není...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
21. 5. 2019 08:20
Zemřel NIKI LAUDA!
Na ACZ je otvírákem dne někde v prd-eli nalezený vrak mustanga... :-( :no: