Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Uniqa SafeLine: První pojištění, které může zachránit život

Vitek
Diskuze (0)
Když si člověk pořídí automobil, riskuje v podstatě hlavně dvě věci: za prvé, že mu ho ukradnou a za druhé, že se v něm při dopravní nehodě zraní nebo dokonce zahyne.

Že je nebezpečí reálné dokládají následující čísla: V roce 2012 bylo v Česku odcizeno 11 127 vozidel, což je přes klesající trend v Evropě stále podprůměrný výsledek. Co je však ještě více alarmující, je 710 lidí, kteří v ČR loni zemřeli na silnicích. V EU v roce 2012 zahynulo celkem 28 000 lidí. Oběma těmto rizikům můžete předejít, když uzavřete na své auto pojištění Uniqa SafeLine.

Toto pojištění chrání nejen automobil před odcizením, ale především život a zdraví lidí v něm. Řada zákazníků získá tyto služby k běžnému autopojištění zdarma a ještě výrazně ušetří na pojistném. Uniqa SafeLine navíc optimalizuje pojistné - čím méně zákazník najezdí kilometrů, tím je pojistné nižší. „Vozidlo je vybaveno inteligentním crash senzorem, který v případě závažnější nehody přivolá okamžitě pomoc.

Další bezpečnostní funkcí je nouzové tlačítko (B-Call) napojené na asistenční centrálu. Když se například řidiči udělá nevolno nebo se jinak ocitne v nouzi, zmačkne příslušné tlačítko. V obou případech se s ním ihned spojí operátor. Pokud řidič nereaguje, protože je třeba v bezvědomí po havárii, je ihned na místo vyslána záchranná služba. V těchto sitacích o záchraně zdraví nebo života často rozhodují minuty. „Uniqa SafeLine navíc umí „číst“ trasy pojištěného vozidla a optimalizuje tak sazbu pojistného. Kilometry na dálnici se pak započítávají jenom polovinou,“ vypočítává Zbyněk Veselý, obchodní ředitel Uniqa pojišťovny.

„Uniqa SafeLine nepřetržitě hlídá vozidlo a v případě jeho odcizení asistenční služba vůz ihned lokalizuje kdekoliv v Evropě. Letos jsme zaznamenali dva úspěšné zásahy a ukradená auta se vrátila k majiteli za několik hodin. Produkt umíme doplnit i aktivním střežením nebo interaktivní elektronickou knihou jízd,“ komentuje hlavní funkce služby Martin Pajer, ředitel společnosti Cesia a dodává: „Systém umí zaznamenávat časový průběh nehody a stává se užitečným svědkem pro další šetření havárie. Tento nový typ autopojištění je pro zákazníky i finančně výhodný. Pořízení a provoz je po celou dobu pojištění pro velkou část zákazníků havarijního pojištění zcela zdarma,“ doplňuje Pajer.

Produkt Uniqa SafeLine se nabízí ve třech variantách, přičemž v té základní je inteligentní ochrana vozu i posádky již zahrnutá v ceně havarijního pojištění Kasko Komfort a Kasko Super od Uniqa. Telematická jednotka SafeLine je instalována zdarma a zapůjčena zákazníkovi na dobu platnosti pojistné smlouvy.

Vitek
Diskuze (0)