Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce chce oživit legendární Audi RS2, tedy tak trochu. A hlavně jako kupé

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Prvním modelem Audi, které neslo označení RS, byl legendární kombík RS2 Avant. Jeden úpravce však doufá, že by RS2 mohl oživit i jako kupé. Alespoň částečně.

Společnost Prior Design ve spolupráci s firmami JP Performance a Dr. Crazy na trh uvede speciální body kit, který je inspirovaný právě Audi RS2 Avant. Nápady však úpravce čerpal také u současných eresových modelů a u slavného Audi Quattro.

Kit je ovšem určený výhradně pro kupé verzi Audi 80, z níž ostrý kombík RS2 vycházel.

Jak bude balíček doplňků vypadat a jak pak díky nim bude vyhlížet i samotné auto, úpravce naznačuje prostřednictvím prvních ilustrací.

Vypadají působivě. Nejnápadnějším prvkem jsou jistě rozšířené blatníky vpředu i vzadu, nechybí sportovní nárazníky a různé spoilery. Hezkým detailem pak je přední kapota s otvory pro přívod vzduchu k motoru.

Při pohledu zezadu zaujme pozornost obrovský difuzor a dvě oválné koncovky výfuku.

Protože jde jen o bodykit, auto, na který se nainstaluje, si zákazníci budou muset sehnat sami. Samozřejmě pak bude také na nich, s jakou pohonnou jednotkou se spokojí. Ale turbodmychadlem přeplňovaný pětiválec z S2 Coupé o výkonu 232 kW by nemusel být špatnou volbou.

Prior Design plánuje výrobu jen 40 balíčků, cenu zatím neznáme, stejně jako termín zahájení prodeje. Ještě než k tomu dojde, měl by úpravce ukázat i jedno reálné auto tímto body kitem vybavené.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - CountachSV
30. 9. 2020 06:58
Pecka
aJo tak tohle je velká paráda, to ještě Audi stavělo auta, co na člověka zapůsobila. A80, V8, A100, první A6, etc. Dokonalost :yes: