Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce Mansory se pustil do Fordu GT. Dopadlo to takhle

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce Mansory představil další pozoruhodnou novinku. Tentokrát se pustil do Fordu GT. A opět se nedržel zkrátka.

Výsledek dostal jméno Le Mansory a musí se mu přiznat, že co se extravagance týče, na jiná auta upravená německou firmou docela ztrácí. I tak je modifikovaný Ford GT hodně nápadný.

Úpravy vzhledu zahrnují agresivně vyhlížející bodykit z uhlíkových vláken, který karoserii rozšiřuje o pět centimetrů. Změnila se také příď, která dostala novou kapotu a přepracované LED světlomety.

GT dále obdrželo nové blatníky a prahy, zádi dominuje nový nárazník a masivní difuzor. Nechybí obrovské křídlo. V Mansory vůz vybavili také 21palcovými kovanými koly.

Velkou proměnou prošel interiér, který má působit luxusněji. Stará se o to zejména štědré čalounění Alcantarou. Tu doplňuje kůže a úpravce přidal také karbonové prvky a dekory.

O pohon se i nadále stará 3,5litrový šestiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, jeho výkon byl ovšem navýšen na 522 kW a točivý moment vzrostl na 840 N.m. Standardně Ford GT dává 492 kW a 746 N.m.

Údaje o dynamice bohužel k dispozici nejsou, víme jen, že Le Mansory jede až 354 km/h.

Neznámá je také cena. V Mansory však plánují vyrobit jen tři exempláře, údajně u příležitosti 30. narozenin firmy.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme