Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce nabízí přestavbu Mercedesu třídy G na brutální pick-up. Levná sranda to není

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli vám v aktuální nabídce automobilky Mercedes-Benz chybí pick-up do těžkého terénu, máme pro vás jeden způsob, jak se k takovému vozu dostat. Ale bude to stát hodně peněz.

Pick-up si totiž můžete nechat postavit u společnosti Pit26 Motorsports, která k tomu využije současnou generaci třídy G. A to buď ve verzi G 550 (v Evropě se jmenuje G 500), nebo AMG G 63. Obě pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný zážehový osmiválec o objemu 3982 kubických centimetrů.

Video se připravuje ...

Přestavba luxusního SUV na pick-up samozřejmě není jednoduchá, zvlášť když úpravce chtěl zachovat pětimístnou kabinou a současně nabídnout skutečně použitelnou korbu. Auto má proto podstatně prodloužený rozvor a výrazně přepracovanou karoserii v oblasti za zadními sedadly.

Firma Pit26 Motorsports také nabízí vylepšení podvozku, zahrnující instalaci mnoha nových dílů. Cílem těchto úprav je zlepšení už tak zajímavých schopností "géčka" v terénu. A chybět samozřejmě nesmějí terénní pneumatiky, v tomto případě 38palcové gumy Toyo. Kola mohou mít průměr 18, nebo 20 palců.

Výsledkem modifikací je zvětšení světlé výšky o téměř 23 centimetrů. Úpravce přitom tvrdí, že pick-up nabízí komfort srovnatelný s tovární podobou třídy G.

V náročných podmínkách se pak může hodit naviják uložený v přední nárazníku. Zájemci si dále mohou připlatit za střešní stan, střešní světelnou rampu, zakázkový výfuk, elektricky ovládané boční nášlapy, držák na dva bicykly nebo systém jakýchsi přihrádek do korby.

Cena začíná na částce 385.000 dolarů, což je v přepočtu asi 8,6 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme