Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravci z Liberty Walk připravili Widebody kit pro Ferrari F40, premiéra bude v Tokiu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Dramatická úprava se spoustou nových prvků může být mnohými vnímána jako svatokrádež.

Ferrari F40, představené u příležitosti 40. výročí existence automobilky, dnes patří mezi nejznámější, nejikoničtější a nejdražší supersportovní automobily na světě. Ačkoliv se namísto původně plánovaných 450 kusů vyrobilo 1311 vozů, stále jde o velkou vzácnost, kterou si sběratelé většinou hýčkají a na silnice zas tak často neberou.

I mezi majiteli tohoto italského skvostu se však najdou i výjimky, které by mohly docenit novou úpravu z dílny japonského úpravce Liberty Walk, jež bude představena během lednového tokijského autosalonu. A na její přijetí jsme opravdu zvědaví.

Video se připravuje ...

Úpravci z Liberty Walk, jak je v jejich zvyku, totiž světoznámý supersport osadili novým body-kitem, který karoserii rozšiřuje a propůjčuje jí ještě více dramatičnosti. Ostatně stačí se jen podívat na zadní blatníky, které jsou do karoserie tradičně uchyceny odkrytými šrouby.

Úpravci ovšem vytvořili také zcela novou příď vozu, samozřejmě širší, která je vybavena novým splitterem a aerodynamickými doplňky. Kromě toho můžeme vidět menší nasávací otvor nad logem značky a masivní tvor před čelním sklem. Úprava navíc odstranila klasické mrkačky, které nahradily světlomety ve stylu závodního speciálu F40 LM.

Při pohledu z profilu zaujmou nové nástavce prahů, propojující rozšířenou příď a záď, nebo nová černá kola se středovou maticí. Vzadu je zvětšené ikonické křídlo, dole pak vidíme ještě výraznější aerodynamický difuzor. S ohledem na výšku vozu navíc můžeme předpokládat také úpravy podvozku.

Video se připravuje ...

Zatím není zřejmé, zda si úpravci z Liberty Walk pohráli i s 2,9litrovým dvakrát přeplňovaným motorem V8, který standardně produkoval výkon 352 kW (cca 478 k). Přinejmenším však očekáváme upravený výfukový systém, který by mohl být lehčí a nabízet zajímavější zvukový projev.

Společnost Liberty Walk už tento kompletní Body kit nabízí na svých webových stránkách, cenu však prozatím neupřesnila. Podle videa, které společnost zveřejnila na YouTube, však očekáváme, že výrazně upravené Ferrari F40 nebude jedinou divokou přestavbou s logem Liberty Walk na tokijském autosalonu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme