Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Upravená a luxusně dobrodružná Toyota Hilux stojí přes dva miliony korun

Dominik Kovář
Diskuze (0)

BR75 Adventure Camper je dobrodružné vozidlo postavené na základech Toyoty Hilux.

Japonská společnost Direct Cars, která sídlí v Tokiu, se specializuje na přestavbu dodávek, off-roadů a nákladních vozidel na obytné vozy, které jsou navržené na míru těm nejnáročnějším dobrodruhům. Tentokrát si vzali japonští úpravci do parády oblíbenou Toyotu Hilux a výsledkem je skvěle vypadající a funkční obytný vůz.

Video se připravuje ...

Upravená Toyota Hilux dostala název BR75. Má dvě výbavové verze - BR75-Z je postavena na základě modelu Hilux Z, zatímco luxusnější varianta BR75-G je na bázi modelu Hilux GR Sport. Do interiéru kabiny vozu se dostanete jak přes klasické dveře Hiluxu, tak přes nákladní kabinu. 

BR75 disponuje v obou případech výsuvnou střechou a dostatkem úložného prostoru díky nesčetnému množství skříní a závěsných polic. Podlaha je z odolného materiálu proti poškrábání a nečistotám. Když přijdete z náročné túry a máte zašpiněné boty plné kamínků v podrážkách, nemusíte mít strach, že si poškrábete podlahu. 

V levé části karavanu se u modelu BR75-G nachází markýza a externí zásuvka, která je pro venkovní aktivity jako dělaná. Ve venkovním prostoru pak není nejmenším problémem rozpálit elektrický gril nebo využít jakýkoliv jiný spotřebič vhodný pro dobrodružné aktivity. 

Jak tomu u obytných vozů bývá, i Toyota Hilux BR75 má v kabině dotykový panel, na kterém můžete kontrolovat stav baterie, nastavení osvětlení, zjištění stavu venkovní a vnitřní teploty nebo aktuální kapacitu čisté a užitkové vody. Mimochodem, nádrž na čistou vodu je 20 litrů a na užitkovou 85 litrů.

V zadní části obytného vozu je k dispozici lavice se stolem, kterou lze proměnit na plnohodnotnou postel. Zvednutím střechy se interiér ještě více rozšíří, cestující pak mohou v zadní části v klidu chodit. Nesmí se zde opomenout pěkně udělaný sprchový kout s vodotěsnou podlahou, zrcadlem a plnohodnotným umyvadlem. Sprchová hadice se může vyndat ven a lze ji tak použít jako venkovní sprchu. Vlevo od sprchového koutu se nachází obytný prostor se stolem a sedačkou. 

Video se připravuje ...

Oba modely mají 200Ah lithiovou baterii se sadou solárních panelů namontovaných na střeše. Verze BR75-Z stojí 10.980.000 jenů (1.812.000 korun), vybavenější a sportovnější BR75-G je k dispozici za 12.450.000 jenů (2.055.000 korun).

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme