Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Upravený Land Rover Defender sází na měď a zelenou Alcantaru

Filip Melich
Diskuze (0)

Nizozemský úpravce Heritage Customs upravuje moderní Defendery britské automobilky Land Rover. Nejnovější výtvor se jmenuje Copperhead a sází na měď a zelenou Alcantaru.

Heritage Customs je nizozemská společnost, která se zabývá úpravou Land Roverů Defender současné generace. Staví jak kousky na zakázku, tak kousky do zásoby, které pak nabízí prostřednictvím webových stránek. Dokonce z Defenderů staví kabriolety.

V Heritage Customs každou úpravu začínají nejprve skicami, přičemž každý projekt od začátku do konce zabere zhruba šest týdnů. Nejnovějším dílem firmy je Defender s přezdívkou Copperhead. Sází totiž na měděné detaily.

Na sériové kovové díly je použita metoda zpracování kovu Magic Metal vyvinutá právě společností Heritage Customs. Základem úpravy je původní kovový díl, na nějž je nanesena nová tenká vrstva dalšího kovu, která může být dále pískována, broušena, leštěna a podobně, zkrátka dle přání zákazníka. Výhodou je, že původní sériová část vozu zůstane nepoškozená.

Pro Defender na fotografiích byla jako inspirace použita měď, odtud také přezdívka Copperhead. Měděné díly najdeme nejen v exteriéru, ale také v interiéru. Úpravy zevnějšku doplňují nová 20“ kola Rock Dust. Uvnitř je pak měď kombinována s díly potaženými zelenou Alcantarou a čalouněním světlou prémiovou kůží s unikátním vzorem.

Video se připravuje ...

Copperhead je aktuálně veden na webových stránkách Heritage Customs, kde je popisován jako Defender 110 D250. To znamená prostřední délku karoserie a přeplňovaný třílitrový vznětový šestiválec Ingenium pod kapotou. Jednotka poskytuje 250 koní, které skrze automatickou převodovku posílá ke všem čtyřem kolům.

Heritage Customs si tento upravený Defender cení na 122.900 euro, tedy na 3 miliony korun. Nejlevnější verze Defenderu 110 D250 přitom na českém trhu vyjde o rovný milion výhodněji.  

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme