Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Užitkové Fordy zvítězily v Arktickém testu (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Fordy Transit a Transit Connect vybojovaly dvojnásobné vítězství v jedněch z nejnáročnějších srovnáních zkoušek automobilů, kterými je Arktický test dodávek.

Nové Fordy Transit a Transit Connect získaly první místa ve svých třídách v pětidenním klání na mrazivém severu Finska. Zúčastněné automobily se musely vypořádat se sněhem, ledem a teplotami klesajícími až k minus 50 °C.

Test, pořádaný finským časopisem Auto Tekniikka ja Kuljetus, se skládá z rozmanitých disciplín jako je slalom na zamrzlém povrchu letiště nebo vytrvalostní jízda po hrbolatých, ledem a sněhem pokrytých cestách, která je dlouhá 700 km. Hodnotí se mimo jiné hospodárnost, přepravní kapacita a ovladatelnost. Dále se zkouší například startování motoru, topení a odmrazování oken po celonočním stání v mrazu.

Porotu tvoří při Arktickém testu dodávek zkušení odborníci ze šesti evropských časopisů zaměřených na užitkové vozy. Letos poprvé ve třiadvacetileté historii testu porotci postavili Ford na první místo ve dvou třídách.

Nový Ford Transit získal nejvyšší hodnocení v devíti ze třinácti kategorií, a porazil tak konkurenční modely značek Mercedes-Benz, Opel a Volkswagen.

Menší Ford Transit Connect obsadil první příčku v sedmi dílčích kategoriích a nechal za sebou soupeře od Citroënu, Renaultu a Volkswagenu. Porotci vyzdvihovali zejména jeho ovladatelnost a stabilitu v náročných podmínkách zimního provozu.

Největší zástupce současné rodiny lehkých užitkových modelů značky Ford s označením Transit je na českém trhu nabízen za ceny od 545.000 Kč bez DPH a jeho menší příbuzný Transit Connect, který se mimo jiné pyšní titulem International Van of the Year 2014 je k dispozici od 30.900 Kč bez DPH.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
12. 3. 2014 18:44
nejlepší?
na tomto německém webu píšou něco pozitivního o fordech?jste se tu zbláznily ne?vždy je nejlepší tady volkswagen ne?že by vám dal málo do kapsy?
Avatar - 1975ak
12. 3. 2014 09:32
A co s čím porovnávali?
Nikde ale nevidím tabulku, co s čím porovnávali, jak kdo dopadl v jednotlivých testech. ale vidím za kolik si jej nekoupím. (protože už mám Fiorino)
Avatar - nalimer
12. 3. 2014 08:42
Super
Konečne mi prinesú aj donášku Pizze, ak by som pracoval na Antarktíde.
Avatar - woody-alien
12. 3. 2014 07:55
Kam se hrabe Dacia
" ....a jeho menší příbuzný Transit Connect, který se mimo jiné pyšní titulem International Van of the Year 2014 je k dispozici od 30.900 Kč bez DPH." To je rozhodně super nabídka. Rozmýšlím se, jestli místo H1 nevezmu takovejch deset Connectů. :yes: >:D