Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V areálu benešovského pivovaru začala výroba elektrických mopedů

ČTK
Diskuze (17)

V areálu benešovského pivovaru začala výroba elektrických mopedů, společnost Goodped ji tam přestěhovala z nedalekých Zaječic u Pyšel.

Své stroje na začátku března poprvé představila na veletrhu Motocykl v pražských Letňanech. Mopedy z první výrobní série z Benešova budou dokončeny v půlce května, uvedla firma v tiskové zprávě.

Mopedy jsou kompletně vyvíjeny v Česku, kde se také vyrábí většina komponentů včetně baterií. Na vývoji se podílela Technická univerzita v Liberci a odborný specialista na design z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Moped značky Mopedix Electrix má elektrický motor s rekuperací o výkonu 4 kW a dojezd okolo 80 kilometrů na jedno nabití. Firma vyvíjí i vlastní systém ozvučení s možností volby tichého režimu nebo zvuku, který jde za plynem.

Zaječická firma hledala výrobní a montážní zázemí, nakonec se nastěhovala do prostor pivovaru, které neměly využití. Podle jednatele Miroslava Špačka výroba motocyklů na Benešovsko patří a v této startovní fázi firmě prostory pivovaru vyhovují. S Benešovskem je spojena také nejslavnější značka českých motocyklů Jawa, její výrobní závod je v Týnci nad Sázavou.

Video se připravuje ...

ČTK
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
9. 4. 2023 14:33
Re: A cena je...
tak aby chlapci mile ztřeštěně nezkrachovali :-)
Avatar - WinDiesel
9. 4. 2023 14:31
Re: A cena je...
:-[] :-[] :-[] :-! :-!
9. 4. 2023 13:03
Re: Webové stránky
Pořád je to jen moped, za 130tis+ to nestojí. Ani se zlatýma trubkama :-[]
Avatar - Barry Lyndon
9. 4. 2023 11:06
Re: obludná zoufalost
ty čínské skůtry radši neuvádí rozměry, protože je to všechno extrémně prťavé, takže normální chlap na tom vypadá jako "vosa na bonbóně". Další věc je i něco jako image, že? Na polodětském čínském skůtru bych fakt nejel, ani kdyby mě mučili, zatímco tahle legrácka je za mě úplně v pohodě. Kdybych něco takového potřeboval, klidně si to místo elektrokola do města koupím.
Avatar - Barry Lyndon
9. 4. 2023 11:00
Re: Webové stránky
Bez jedničky na začátku máš cca čínský moped tříčtvrteční velikosti, motorem 250W a olověnou baterií (třeba ebabeta).