Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V britském průzkumu Hondy zvítězila tenistka Martina Navrátilová

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nejnovější iniciativa Hondy a cílem najít v očích britské veřejnosti "neporazitelné sportovce", pro nás dopadla na výbornou. Vítězkou ženského žebříčku je fenomenální česká tenistka.

Firma Honda spojila svou existenci, která započala v roce 1948, velmi těsně se světem motorsportu, ostatně často se říkávalo, že Honda je závodní stáj, která také vyrábí motorky a auta. Soutěžního ducha se tedy nikoli náhodou týká i kampaň, související s její letošní účastí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Připravila průzkum "Addicted to Winning", jenž mezi více než dvěma tisícovkami Britů zjišťoval, které sportovce považují za "neporazitelné".

Určitě vás potěší, že jednu z kategorií vyhrála Češka Martina Navrátilová, která za sebou nechala mimo jiné i tenisové hvězdy Serenu Williamsovou a Steffi Grafovou. Na první místo ji nominovalo plných 43 % respondentů! Mužskou kategorii ovládl boxer těžké váhy Muhammad Ali, před běžcem Usainem Boltem, zatímco třetí skončil fotbalista Pelé. V této desítce je i jeden automobilový závodník, asi nedá mnoho práce odhadnout, který by to mohl být...

Top 10
 "neporazitelní" sportovci "neporazitelné" sportovkyně
1.Muhammad AliMartina Navrátilová
2.Usain BoltJessica Ennis
3.PeléSerena Williams
4.Sir Steve RedgraveJane Torville
5.Ayrton SennaOlga Korbut
6.Mo FarahSteffi Graf
7.George BestPaula Radcliffe
8.Sir Chris HoyEllen McArthur
9.Sir Ian BothamKelly Holmes
10.Roger BannisterNadia Comeneci

Co se samotné účasti Hondy v Goodwoodu týče, má připraven koncept Civicu Type R ze Ženevy, prototyp supersportu NSX, jenž si navíc odbude po americkém debutu svůj evropský jízdní křest při jízdě do vrchu Goodwood Hill. Honda si také zavzpomíná na éru svého působení ve formuli 1 v 60. a 80. letech a nesmí pochopitelně chybět ani Civic Tourer NGTC, s nímž Honda letos soutěží v britských cesťácích BTCC, jenž je momentálně druhý a šestý v průběžném pořadí.

Michal Fokt
Diskuze (0)