Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Číně se objevil bodykit, který udělá z Mercedesu třídy E kopii Maybachu S

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Mercedes-Benz třídy E je často označován za menšího sourozence třídy S, čehož se rozhodla využít čínská společnost Carbest.

Třída S je vlajkovou lodí značky Mercedes-Benz, která konkuruje modelům jako je BMW řady 7 nebo Audi A8. Kdo však touží po naprostém vrcholu nabídky, sáhne po modelu Maybach S, který kromě špičkových technologií, perfektního zpracování a motoru V12 nabízí i vyšší společenské postavení, které už konkuruje spíše značkám jako je Rolls-Royce nebo Bentley.

Menší Mercedes-Benz třídy E si sice od většího a luxusnějšího eska vypůjčuje řadu věcí, včetně designové inspirace a určitých technických a technologických řešení, motory V12 ani verzi Maybach však nenabízí. Tedy minimálně oficiálně.

Na čínském on-line tržišti se totiž objevila zajímavá nabídka, která se snaží využít i tuhle drobnou mezeru v nabídce třícípé značky. Společnost s názvem Carbest zde totiž nabízí speciální bodykit, který pomůže přeměnit klasický Mercedes třídy E na Mercedes-Maybach.

Součástí paketu, který vyjde na 1.100 dolarů (cca 24.200 Kč) jsou přitom nové nárazníky, nová maska chladiče, nový difuzor, nové koncovky výfuku a nechybí ani bohaté chromované dekory. Přesto kit není zcela kompletní.

Zákazníci, kteří budou chtít dosáhnout téměř dokonalé iluze modelu Mercedes-Maybach, si budou muset sehnat ještě odpočívající ráfky kol a podcenit by neměli ani dvoubarevné lakování karoserie. Původní pak zůstane jen kabina a pohonná jednotka.

Bodykit je dostupný pouze pro starší Mercedes-Benz třídy E, vyráběný mezi lety 2016 až 2020, a při pohledu na fotky musíme říct, že vypadá překvapivě dobře. Méně znalá veřejnost by tak klidně mohla podlehnout dojmu, že se skutečně jedná o Maybach. Navíc ani cenovka není tak extrémní, jak jsme u podobně bláznivých sad zvyklí. Nabízí se ale otázka, jak moc je vlastně čínský kit „fejkového“ Maybachu kvalitní.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

15. 10. 2021 14:08
Re: A Claudia Schifferová....
Koľký nick v poradí už máš, ty kretén?
14. 10. 2021 12:04
Re: A Claudia Schifferová....
:D :yes:
14. 10. 2021 10:58
A Claudia Schifferová....
...půjde na plastiku, aby vypadala jako Angela Merkelová.