Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Rusku vyrobili Mercedes třídy G z ledu. Plně funkční...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Mercedes-Benz třídy G se stal vzorem pro novou karoserii na podvozku terénního automobilu značky UAZ. Výsledek se svému vzoru sice nevyrovná jízdními výkony, ale bezpochyby jej překonává nejnižší teplotou v interiéru.

Tradiční zástupce značky UAZ, model 469, posloužil za základ neobvyklé stavby terénního automobilu s karoserií ve stylu třídy G značky Mercedes-Benz, jejímž cílem je propagace motorových olejů značky Mannol, podporující celou proměnu.

Základem ledového terénního automobil se stal podvozek sériového vozu UAZ 469 včetně náprav pohonné jednotky a převodovky.

Na podvozek byl namontován pomocný ocelový rám, který slouží jako opora pro kusy ledu, z nichž byla vyrobena nová karoserie. Netradiční materiál pro výrobu povrchových panelů karoserie údajně zvyšuje hmotnost vozidla na šest tun, což je více než trojnásobek původní pohotovostní hmotnosti vozu.

UAZ 469 s ledovou karoserií má být poháněn svým původním čtyřválcem o objemu 2,4 litru a výkonu 55 kW, spolupracujícím se čtyřstupňovou manuální převodovkou s redukcí a pohonem všech kol. S ohledem na celkovou hmotnost však není schopen dosáhnout svých původních jízdních výkonů.

Mnohem více pozornosti než svými jízdními výkony však tento stroj přitahuje svým vzhledem a výhody ledové karoserie pak vynikají v noci za využití jejího LED osvětlení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Uživatel_5340709
15. 2. 2018 19:24
Viděl jsem už i video
s tímto autem, on to měl být původně UAZ, ale nakonec z toho vyšlo Géčko. :yes:
Avatar - Uživatel_5340709
15. 2. 2018 19:23
Re: A máme vítěze...
Toto je rekordman v zadržování vody. >:D
Avatar - KANKUNEN
15. 2. 2018 18:45
A co bude z Ruska zítra,
je to taková automobilová velmoc.
Avatar - JiRkA997CZ
15. 2. 2018 18:40
Parádní vynález
Teď si představte že máte auto z ledu a prosolený silnice vám trošku uhryznou práh. Nač složitě svářet ocelovou karoserii, když stačí díru jen zalejt a dát díl karoserie na chvíli do mrazáku :) Po autonehodě stačí střípky poskládat, kontaktní plochy navlhčit a pak jen za stříkání CO2 nebo PB přikládat upadlé fragmenty. Za mě super vynález Akorát je potřeba v zimě jezdit a v létě garážovat v chlaďáku...
15. 2. 2018 18:17
A máme vítěze...
.....k článku Auto může zadržovat neuvěřitelné množství vody. A na místech, o nichž nemáte tušení. >:D A ani to tak dlouho netrvalo.

(Hele Franto, potřebuju vyvařit prahy....)