Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valník, obytňák i sanitka: Toyota ukázala koncept náklaďáčku pro podnikatele

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

V Indonésii se už brzy začne prodávat multifunkční užitková Toyota, která pomůže místním podnikatelům s rozvojem byznysu. Japonská automobilka ji bude vyrábět ve spolupráci s lokálními výrobci speciálních nástaveb, aby se pokusila vyhovět všem zájemcům.

Ambulance, pojízdná kavárna, valník, hasičský speciál, obytný vůz nebo impozantní bourák na půlnoční tuningové srazy a další kreativní specifikace. Toyota na mezinárodním autosalonu Gaikindo v Indonésii představila koncept multifunkčního komerčního vozidla, kterým chce tamním podnikatelům pomoci s rozvojem podnikání. Oficiálně se jmenuje Toyota Rangga Concept a bude se vyrábět.

Toyota Rangga má být univerzálním komerčním vozidlem, díky němuž Toyota nabídne podnikajícím zákazníkům připravený pojízdný podvozek pro libovolné nástavby. Na všech renderech, prezentujících potenciální využití modelu, se ukazuje se standardní krátkou kabinou a různými nástavbami pro budoucí využití. Ze všech ukázaných jsme v úvodu nezmínili snad jen zmrzlinářský vůz.

Bohužel, Toyota spolu s rendery nezveřejnila podrobnější oficiální informace. Uvedla jen, že užitková Rangga se v budoucnu začne vyrábět v Indonésii pro tamní trh. Pro potenciální zájemce i kreativní nadšence přitom spustila soutěž, kam mohou posílat návrhy toho, co vše může vůz v budoucnu být. Právě soutěžící grafici vytvořili obytňák nebo pick-up pro driftování. Vítězný design bude odměněn hlavní cenou 100 milionů indonéských rupií, tedy přibližně 144 tisíc korun.

Video se připravuje ...

Japonci očekávají, že v době uvedení užitkové Ranggy do prodeje budou mít místní výrobci speciálních nástaveb připravenou základní nabídku. Zástupce místních přestavbových společností dokonce pozvala i na Indonéský mezinárodní autosalon, aby mohli prodiskutovat možnosti s potenciálními kupci.

I když by si Toyota Rangga nepochybně našla zájemce po celém světě, zatím žádná informace neuvádí, že by se mohla prodávat i na dalších světových trzích. V Česku tak můžeme na praktický „náklaďáček” pro podnikatele nejspíše zapomenout.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme