Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Francii zakázali reklamu na elektrokola. Ukazuje auta v příliš špatném světle

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Možná že i vy si z nedávné doby vybavíte nějakou reklamu na auta, kterou úřady v některé zemi zakázaly. Teď tu máme něco podobného, tentokrát se ale regulátor automobilů překvapivě zastal.

Vozy se spalovacím motorem jsou v posledních letech tak trochu za otloukánky, trnem v oku jsou zejména pro ekology. I proto nás vlastně potěšilo, že se v současné době našel úřad, který se automobilového průmyslu zastal - i když jde o maličkost.

Francouzský regulátor reklamy ARPP (Autorité de régulation professionnelle de la publicité) totiž zakázal vysílání reklamy na nová elektrokola nizozemské společnosti VanMoof.

Důvodem je to, že spot ukazuje auta a automobilový průmysl v příliš špatném světle a že straší veřejnost. Co v něm tedy je?

Zjednodušeně řečeno antiautařská klasika, zahrnující špinavé továrny, dopravní zácpy a nehody - autoprůmysl prostě podle použitých scén způsobuje spoustu zla.

Podle reklamy proto přišla chvíle "osedlat budoucnost". Tedy posadit se za řídítka elektrokola.

Reklamu najdete na konci článku, takže si na věc můžete udělat vlastní názor. A určitě nám napište, co si o klipu a zákazu myslíte.

Zajímavé také je, že reklama bez problémů běží i v Nizozemsku a Německu.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
3. 7. 2020 09:36
Kdyby
to kolo bylo aspoň hezké...
3. 7. 2020 08:45
Francúzsko je paródia na demokraciu...
Ešte si pamätám, keď boli vo Francúzsku billboardy s textom:
"Vodič, nepi viac ako dve fľašky vína keď šoféruješ!"
2. 7. 2020 20:52
Tydýti
Frantíci jsou tydýti, ale ti ve VanMoofu budou taky dobrý materiál. Vyrobit rám ve tvaru trojúhelníků spojených vrcholy a ještě se tím chlubit nesvědčí o moc velkém intelektu konstruktérů.