Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Škoda Auto jsou dva nové případy nákazy koronavirem

ČTK
Diskuze (11)

V mladoboleslavském závodě automobilky Škoda Auto se ve středu objevily dva případy nákazy koronavirem. Firma pracoviště obou zaměstnanců vydezinfikovala, dezinfekcí prošly i společné prostory jako závodní jídelna či sociální zařízení, které infikovaní pracovníci využívali.

"V závodě Škoda Auto v Mladé Boleslavi byly dne 6. května 2020 zaznamenány dva případy onemocnění covid-19. Šlo o zaměstnance v hale M17 a v hale M2. Ostatním zaměstnancům, kteří přišli do styku s nakaženými, bylo nařízeno se řídit doporučením hygienické stanice," řekl vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera.

Pracoviště obou nakažených bylo po zjištění nákazy vyklizeno. "Výroba byla obnovena po dezinfekčním zásahu za doprovodu dodržování přísných hygienických pravidel, která máme pro toto období standardně nasazena plošně," uvedl Kotera. Dodal, že ani jeden z nakažených nebyl z ubytovny, takže tam nebyla přijata žádná mimořádná opatření.

Automobilka Škoda Auto byla kvůli pandemii koronaviru téměř šest týdnů zavřená. Výroba byla přerušena 18. března večer. Odstávku firma několikrát prodloužila. Zpět na pracoviště se zaměstnanci vrátili v pondělí 27. dubna v 6:00. Případy nákazy se ve firmě objevily už před odstávkou.

Návrat zaměstnanců k výrobním linkám doprovází více než 80 hygienických opatření. Firma teď funguje na dvě směny místo standardních tří, vypustila se noční směna. Automobilka zaměstnancům poskytuje roušky, pracoviště se pravidelně dezinfikují. Kromě povinnosti nosit roušku mají zaměstnanci čas navíc na čištění nářadí, telefonů, klávesnic, materiálů a povrchů.

Kvůli dodržování hygienických opatření se změnil i provoz na branách a recepcích, upravené jsou i jídelny. Zaměstnanci firmy mají k dispozici svozový systém autobusů.

Firma loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Zaměstnává téměř 39.000 zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34.000 lidí. Škoda Auto je v Česku stěžejní firmou, má subdodavatele z celé republiky. Podle Sdružení automobilového průmyslu představuje Škodovka pro mnoho českých dodavatelů pětinu až 30 procent jejich produkce, odstávka je tak značně zasáhla.

ČTK
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
8. 5. 2020 06:08
Re: a kolik jich ma rakovinu
Bylo to zveličené samozřejmě. úplně pravda to samozřejmě není co píšeš, šance je malá, nikoli nulová. Ovšem z ostatního co psal ta šance je nulová. Nemám problém se srovnáním nějaké jiné infekční choroby, ale s takovými nesmysly co se píše, ano.
Proč má tedy koronavrius reprodukční číslo 3,8, když nejsou žádná omezení, když není tak infekční?
Kolik má reprodukční číslo rakovina, cukrovka nebo vysoký tlak?
Avatar - white label
8. 5. 2020 00:38
Re: a kolik jich ma rakovinu
Coronavir nechytneš od někoho, koho jen potkáš na ulici, ale děláš jim radost, podobně zmanipulované/postrašené lidi velmi vítají. A hlavně venku! nezapomeň na roušku, jinak bys je hodně zklamal a museli by ti dát minimálně pokutu... 8-s
7. 5. 2020 23:12
disel gate
musí se makat octávky se musí vyrobit bo nový majitelé čekají..zavírat se nic nebude corona je vlastně nafouknuté nic!!
7. 5. 2020 23:12
disel gate
musí se makat octávky se musí vyrobit bo nový majitelé čekají..zavírat se nic nebude corona je vlastně nafouknuté nic!!
Avatar - Mikesus
7. 5. 2020 21:24
Re: a kolik jich ma rakovinu
Cukrovkou, rakovinou nebo vysoký tlak dostanu jen tím, že potkám někoho na ulici? Dobrej pokus.
Ještě jsi zapomněl přidat potraty a nebo úmrtí při porodu.