Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Švédsku se ukázal šestikolový pick-up Volvo XC60. Víte, co je zač?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

První generace Volva XC60 byla mimořádně úspěšným SUV. Víte ale, že existuje také jako šestikolový pick-up?

Právě tohle neobvyklé provedení se nedávno objevilo v ulicích Stockholmu, hlavního města Švédska. Ukázalo se v rámci akce Stockholm Cruising po boku rozmanité směsky především švédských, německých a amerických aut.

Asi tušíte, že třínápravový pick-up XC60 není oficiálním produktem automobilky Volvo. A máte pravdu, vytvořila ho společnost Dalbo Fordonsteknik ze švédského Högsäteru, která má s přestavbami různých vozů Volvo bohaté zkušenosti. Dělá z nich například právě pick-upy nebo přepravníky. Každý kus je přitom originál. Ukázky práce švédského úpravce si můžete prohlédnout v galerii.

V případě červeného šestikolového pick-upu XC60 samozřejmě na první pohled zaujme třetí náprava a výrazně prodloužená karoserie s "užitkovou" korbou. Dá se tak říct, že část karoserie - ta za zadním párem dveří - je v podstatě úplně nová.

Video se připravuje ...

Zadní partie ovšem evidentně pocházejí z běžné XC60, napovídá tomu nárazník i ta část zádi, která původně byla pátými dveřmi zajišťujícími přístup do zavazadlového prostoru. U pick-upu z nich zůstala jen část. Zajímavě pak vypadají také "uříznuté" světlomety.

Tak jak se vám tenhle šestikolový pick-up XC60 líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme