Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vedení o budoucnosti DS: Vlajkový sedan DS 9 je mimořádně důležitý

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Značka DS od svého osamostatnění nabízí SUV DS 3 Crossback a DS 7 Crossback. Klíčový teď ale bude především zájem o nový sedan DS 9.

Zatímco DS 3 Crossback je městským crossoverem, jenž láká především na extravagantní styl, DS 7 Crossback už je plnohodnotné SUV, které lze nově pořídit také s plug-in hybridním pohonem, čtyřkolkou a výkonem 300 koní. Zatímco tyto dva modely už se na automobilovém trhu stihly etablovat, vlajkový sedan DS 9 je horkou novinkou. A právě na potenciálního konkurenta Audi A4 či BMW řady 3 je teď upřena největší pozornost.

„DS 9 je výstavní skříní technologií a pohonů skupiny PSA, přičemž vybrané prvky jsou vyhrazeny exkluzivně pro DS. Podíl sedanů mezi luxusními vozy je pořád vysoký, přibližně 25 %, proto je pro nás novinka mimořádně důležitá,“ vysvětluje Béatrice Foucher, výkonná viceprezidentka DS.

Značka DS vznikla pod křídly PSA jako francouzská odpověď na německé prémiové trio, které v luxusním segmentu napříč Evropou kraluje. Úspěch “devítky” však nebude důležitý jen u nás, ale třeba i na čínském trhu, kde má posloužit coby nástroj pro budování prémiové pověsti. Tady jsou totiž luxusní sedany rovněž velmi populární, i když jejich obliba klesá.

„Je to typ vozu, který má technologie, eleganci a sílu, tedy všechny znaky opravdového prémiového vozu,“ vysvětluje Foucher. Zároveň dodává, že nejnovější produkt DS je značně inspirován zpětnou vazbou od stávajících zákazníků, podle kterých by měl fešný sedan vypadat právě takto. „Naše zákazníky pořád baví řídit. A baví je řídit tento typ aut,“ dodává.

DS 9 využívá techniku tolik opěvovaného Peugeotu 508. Francouzská skupina PSA se ve velkém pustila do elektrifikace a DS není výjimkou. DS 3 Crossback dostane co nevidět čistě elektrický pohon, zatímco DS 7 Crossback a DS 9 budou mimo jiné plug-in hybridy. Automobilka chce modelové portfolio rozšířit na šest modelů, jako další máme očekávat středně velké SUV DS 4.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - del42sa
22. 3. 2020 08:55
Re: V Evropě bez šance
francouzi byli vždycky revolucionáři (myšleno obecně) A třeba v minulém, století jim to s Citroenem docela vyšlo, ten automobil byl opravdu revolucí ve všech směrech, ale teď to v PSA dělají vyloženě špatně a takhle do prémie nikdy neprorazí ;-)

ať se podívaji jak to dělá třeba Hyundai : https://www.autorevue.cz/…ajimavejsi-motor

to je úplně jiná liga než co nabízí DS
Avatar - del42sa
22. 3. 2020 08:52
Re: Pěkné auto
i 18 ti válec :D
20. 3. 2020 16:18
V Evropě bez šance
Bohužel pro Citroen, v Evropě si ho koupí akorát pár zákazníků jako predvadecku s obří slevou, u ostatních nevidím důvod proč kupovat zrovna tohle.
20. 3. 2020 10:59
Re: Pěkné auto
Jo to nebude žádný problém, atmosférických šestiválců a osmiválců se jim válí v regálech bambilión a platforma z 508 by zvládla i dvanáctiválec.
Avatar - del42sa
20. 3. 2020 08:43
Re: Pěkné auto
a nějakou novou hydru ;-)