Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velká galerie z 33. GTI srazu u Wörthersee

Ondřej Chamilla
Diskuze (18)
Podivné designové kreace, ale i vkusné starší vozy či důležitá marketingová cvičení automobilek. Takový je sraz ve Wörthersee, jedna z nejvýznamnějších tuningových událostí v Evropě. Podívejte se na naše fotky.

Máte rádi, když se kolem vás neustále něco děje? Pak byste byli na GTI srazu u Wörthersee ve svém živlu. Nevíte totiž, na co se koukat dříve. Ulicemi se neustále táhne kolona více či méně upravených aut, mezi nimi i opravdu krásné kousky starších Golfů či Scirroc. Na plácku před DJem pálí pneumatiky na zadní nápravě jedničkový Golf cabrio s vnitřnostmi z BMW 325i E30. Do toho uděluje vedení měst okolo Wörthersee čestné občanství Dr. Ferdinandu Piëchovi, šéfovi Volkswagen Group, který má v této oblasti rodinnou chatu.

To již ale přijíždí továrně upravené auta Škodovky, o kterých víte z našich reportáží. Najednou vše utichne a u Volkswagenu představují jejich hlavní lákadla. Prodíráme se tedy dopředu a nakonec jsme na dosah fantastickému konceptu Golf GTI Vision GT, který je poháněn dvakrát přeplňovaným šestiválcem. Hned poté přijíždí již známá studie Volkswagen Golf R 400. To už ale opět slyšíte tůrování motorů, nad hlavou vám létá vrtulník a všude cítíte vůni benzinu či spálených pneumatik. Tohle musí být snad nejchaotičtější místo v Rakousku, přesto je vše dobře naplánované a v podstatě není prostor k tomu, aby se staly nějaké nehody známé z českých tuning srazů.

Přesouváme se tedy od stánku ke stánku, překvapilo nás třeba Audi, kde všechna auta působí velmi svalnatě. Až si říkáme, jestli nejsme v nějakém automobilovém fit centru. Ovšem jak už to tak bývá, fotografie stejně řeknou nejvíce, proto dost řečí a prohlédněte si naši fotogalerii.





Ondřej Chamilla
Diskuze (18)
5. 6. 2014 07:50
Re: Výnimky potvrdzujú pravidlo
Přesně.
99% zaujme jen puberťáky...
Avatar - Emel
1. 6. 2014 09:11
Re: Ako urobit z nudy a priemernosti priemyselne odvetvie
VAG jednoznačně robí "taká auta" naschvál. Jen se neshodneme na popisu toho "taká".

Ta průměrnost v každém směru je legrační, bylo by zajímavé se pak pobavit o těch nadprůměrných autech. Je tu Golf R a cenově zajímavé GTI... ale vono i taková 1.4TSI je pro velkou část konkurence tvrdý oříšek.

Jinak samozřejmě... touha po individualitě nejde s koupí Golfa úplně dohromady, to je věc jiná.
Avatar - šmoula nešika
31. 5. 2014 20:59
Zdá se,
že si s přídí této tatrovky hrál nějaký fanatický příznivce Peugeotu... [odkaz]
31. 5. 2014 20:56
Re: vkus / nevkus...
Vtip?Spíše kýč.
Avatar - EauRouge
31. 5. 2014 20:43
Re: vkus / nevkus...
Očividně je to propagační kousek firmy s fóliemi, takže je účel aby bylo vidět. Tudíž ta šílená kombinace je čistě demonstrační a s černými doplňky by asi trochu zapadlo. Navíc v této formě to má aspoň trochu vtipu(plovák, prkno atd.), jak už jsem psal a to se cení. Mnohem horší mi přijdou ty tisíckrát viděné domácí kreace se sníženým podvozkem, audiosystémem a špatně padnoucími díly.