Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Victory Motorcycles a novinky pro modelový rok 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Severoamerická značka Victory Motorcycles si pro nový modelový rok připravila lehké zásahy do výbavy a techniky modelu Octane, zatímco u ostatních se zaměřila především na jejich barvy.

Victory Motorcycles, patřící pod křídla Polaris Industries podobně jako vzkříšený Indian Motorcycle, byla mateřskou společnosti založena v roce 1997 a představovala do jisté míry reakci na stále se zlepšující prodeje tradiční značky Harley-Davidson, jíž v současnosti na domácím trhu konkuruje.

Pro modelový rok 2017 si tato značka připravila jen pár úprav, z nichž ty nejzásadnější se týkají nejnovějšího modelu v nabídce, jímž je Victory Octane, který má představovat moderní americký muscle bike.

Na severoamerický trh tento model v novém modelovém roce zamíří bez ABS, zatímco pro evropské trhy se bude jednat o standardní výbavu.

Bez ohledu na to, na které straně oceánu se bude zájemce o tento model nacházet, má být dispozici paket Stage 2 Kit, zvyšující výkon kapalinou chlazené vidlicové dvanáctistovky Octane za pomoci nového sání a výfuku s jednou koncovkou. Výsledkem má být nárůst výkonu o 10 % a točivého momentu o 5 %.

V případě dalších modelů uvádí Victory Motorcycles u baggeru Cross Country rozšíření standardní výbavy pro severoamerický trh o ABS s tempomatem, což jsou prvky jimiž evropská verze disponuje i letos a audio systém s rozhraním bluetooth.

Victory Cross Country pak lze vybavit paketem Stage 2 Kit, zahrnujícím vačky S&S a nový výfukový systém. Při jeho použití se má výkon vzduchem a olejem chlazeného dvouválce o objemu 1731 cm3 zvýšit o 20 % a točivý moment o 10 %.

Navíc se u tohoto modelu rozšiřuje nabídka barevných verzí a vedle „Suede Nuclear Sunset Orange“ bude k dispozici i „Gloss Black“, „Suede White Frost“ a „Sunset Red“. Podobná situace je pak i u ostatních modelů s široké nabídky Victory Motorcycles, u nichž pro nový modelový rok dochází prakticky jen ke změnám v nabídce jejich barevných provedení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
9. 8. 2016 08:10
Re: Ani ne
Jsou to opravdické obludy.
Avatar - CHerokee
8. 8. 2016 14:52
Ani ne
Musím vám trochu oponovat. Viděl jsem je zblízka. Na většině jsem seděl. A nakonec ne - buď chci klasiku a jdu do Harleye (případně Triumph nebo Indian) a nebo modernu a jdu třeba do BMW. Ale Victorky zůstaly tak na půl cesty.... možná i proto se jim u nás nedaří. V Ostravě zkrachovala prodejna se servisem.
Avatar - Bubáq
8. 8. 2016 14:11
Skvělá práce
Americká mota nijak neobdivuji, ale tyto stroje jsou fakt krásné....
Avatar - 3_diamanty
8. 8. 2016 11:44
Re: Hmm... krasavci
krasne motorky :yes:

ta cervena hore tretia zlava .... dokonalost :yes:
8. 8. 2016 09:19
Hmm... krasavci
docela si umím představit umírněnou jízdu napříč Evropou na takovém korábu. Hezké převelice