Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi A4 – Představení modernizovaného sedanu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Ingolstadtská automobilka Audi pro modelový rok 2012 představila facelift modelové řady A4, který přináší úpravy designu i techniky.

Nový design přídě zdůrazňuje horizontální linie a přichází s výrazněji trojrozměrným vzhledem. Tvar masky i předních světel se inspirují u větší A6 a faceliftu A5, přesné provedení světel i nárazníku se ale od A5 liší.

V případě xenonových světel auto disponuje vpředu diodovými světly pro denní svícení, které jsou tvořeny trubicí pod společným krytem světlometů. Stejně tak vzadu na koncových svítilnách je u vozů s xenenovými světlomety použita diodová technika.

Decentní změny se dotkly i zádi. Mírně upravený nárazník nyní vždy nese dvě koncovky výfuku.

Interiér dostal nový design volantu a nové kovové ozdobné prvky. Změnilo se ovládání multimediálního systém MMI Plus, které nově vystačí se čtyřmi místo osmi tlačítek. Další ergonomické změny zahrnují například rychlejší ovládání vyhřívání a chlazení sedadel pomocí speciálních tlačítek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Hammunasakra
6. 12. 2011 23:58
Re: VRCHOL VRCHOLŮ
V té první větě jste měl na mysli asi "ADOrace CITROËNu C5".. ;-)
.. no pokud mluvíme o verzi V6 3.0 HDi (příp. 2.2 HDi 150 kW), tak bezesporu ANO, ta slova jsou "zcela na místě" :yes: :-)
PS: Ke zbytku textu - "tvrdou realitou" je, že v "prémiové" třídě toto audi není rovnocenným soupeřem jak famóznímu BMW 3 tak ani MB C (hezké umístění v japonském Auto roku - NE první jako Citroën C5, ale :yes: ), který je také soupeř nad jeho síly (NEhodnotila jsem vzhled/tvar vnějších plechů - hodnotila jsem auta ;-)
Pěkný den (bude JISTOJISTĚ mít každý majitel C5 2.2 či 3.0 HDi po srovnání "svého miláška" s "prémií" audi A4 2.0 TDi 105 kW - o tom vás UJIŠŤUJi! :-)
4. 12. 2011 22:05
Re: VRCHOL VRCHOLŮ
Ty víš GTI, že s tebou obvykle nesouhlasím, ale v tomto případě musím uznat, že design A4 je nesmírně harmonický a je na něm něco magicky přitažlivého. Přestože auta koncernu VW vč. audi moc nemusím, v tomhle případě bych si novou A4 dovedl představit ve své garáži.
Nenašel jsem nic, co by mi na tomhle autě vadilo ani zvenku ani uvnitř.
Nu což, klobouk dolů, Audi! :yes:
4. 12. 2011 15:04
VRCHOL VRCHOLŮ
Člověk se musí fakt smát na plnou hubu, když si vybaví ty zdejší adroace Citroenu C5 na (diskusní) úkor právě áčtyřky. To nahoře je doslovný vrchol harmonie, vrchol stylu, vrchol automobilového karosářského, technického, materiálového a stylotvorného prémiového umění.

Popravdě rovněž uznejme, že v siluetě, ve tvaru zejména kabiny tahá BMW 3 za kratší konec. Aktuální áčtyřka to s elegancí, stylem a a klasou dotáhla snad na úroveň MB-C.

Autu se nedá vytknout vůbec nic. Vše, od tvarů a velikostí nozder, světel, zrcátek, poměrů skel a plechů, tvaru zadních blinkrů... vše je opravdu třídně dokonalé. Co je speciálně s odkazem na tvary karoserie nutno ocenit, to je fantastická jednotná linie, duch, jednotlivých reprezentantů automobilky. A4, A6, A8 jsou střižené jednotnou geneticky silně provázanou designovou řečí. Co více si mohou fanoušci značky přát?

Vnitřnek ne a ne se okoukat, co?

Jo, výšiny, do nichž AUDI dotáhlo své modely jsou vskutku výšinami garážového ráje. A pak, vozy AUDI mají ještě jeden originální rys - konkurenční vozy polarizují, AUDI sjednocuje. Vozy AUDI se líbí každému, kdo má cit pro krásu, současně je cení i fanouškové konkurenční produkce. To jen třasořitní lowendoví garážoví anorektici vyjí své krysopsí žalmy závisti směrem k Ingolstadtu.

AUDI A4 dnes má zasloužených deset z deseti třídně možných. Auto bez kazu.

BRAVOOOO :yes:
4. 12. 2011 13:26
Re: ..DIZAJN..
Jde o maximalizaci zisků. Pokud jim jednotný design přináší prodeje a úspěch, tak proč se přizpůsobovat minoritě individualistů? Unifikační tendence BMW ukazují, že to špatná strategie není. A i u Mercedesu lze v posledních modelech pozorovat velkou designovou souvislost. Zkrátka sází na příslušnost ke značce, ne na identitu modelu.

Jako zákazník ti mohu říct, že je mi úplně jedno, s čím si mě kdo splete. Auto nemám proto, aby mi ostatní záviděli, ani proto, abych jim ukázal, že na to mám. To by mi pak muselo vadit, že pracovní stanice za 300 tisíc vypadá jako základní model za 20 tisíc, nebo že iPhone za 20 tisíc vypadá jako iPhone za 14 tisíc, nebo že oblek Brioni za 300 tisíc si amatér splete s oblekem Hugo Boss za 15 tisíc.
Avatar - Ham.
4. 12. 2011 13:02
Re: ..DIZAJN..
Tak já mám rád Audi ze stejných důvodů ale i z důvodu určité vzhledové sterility protože obecně považuji auto za užitkový předmět, kde musí design následovat funkci, nikoliv naopak. A protože řada optimálních tvarů v oblasti užitných předmětů byla dávno vymyšlena tak skutečnosti jako že Porsche po 50 letech vypadá stále jako Porsche, Audi po 20 letech stále vypadá jako Audi si cením a myslím, že takto přemýšlí většina kupců. Nebo snad chceš diamant (teď myslím, ten pravý) aby byl vybroušen do jiného briliantového brusu než do toho co vymyslel Marcel Tolkowski? Já tedy ne a preferuji klasický brus s co nejvíce karáty, s co největší jasností a čistotou a s co nejpřesnějším provedením právě toho klasického brusu. Ti, kdo chtějí s každým modelem něco nového a za každou cenu „jiného“, musí k Citroenům, SsangYongům, Lanciím, občas ale i k Opelům a dalším. Myslím, že každý má na výběr. A s příchodem Číňanů a jejich produktů v oblasti autoprůmyslu zde bude tolik nových tvarů, že milovníkům aut co by předmětu určeného pro umělcovo vyřádění zde bude tolik, že z toho bude přecházet zrak.