Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Auto z kartonu. Funkční a zpracované do nejmenších detailů!

Jan Mička
Diskuze (3)
Modely z papíru stavěl v dětství snad každý. Britské zastoupení Lexusu ale tuto formu zábavy posunulo na zcela jinou úroveň.

Britové mají zvláštní smysl pro nápaditou propagaci. Vzpomeňme například na Jaguar XE vznášející se nad Temží nebo nový F-Pace projíždějící kaskadérskou smyčkou na letošním frankfurtském autosalonu. Zahanbit se ale nenechalo ani britské zastoupení Lexusu, které více než čtvrt roku pracovalo na kartonovém modelu IS v měřítku 1:1.

Zatímco v dětství jsme si při stavění papírových modelů vystačili s velkou dávkou nadšení, nůžkami a Kanagonem, Lexus přistupoval k práci mnohem techničtěji. Každý z 1700 kartonových dílů o tloušťce 10 milimetrů vyřezával laser, ani jednomu nechybí evidenční číslo, celek drží pohromadě lepidlo na vodní bázi (snadná odbouratelnost, chápejte). Jak můžete vidět v přiložených videích, myslelo se na každý detail, o čemž vypovídá hlavně provedení složitě koncipovaného interiéru.

Lepenou konstrukci podepírá bytelný rám a celek je poháněn elektromotorem. Vůz při jízdě vzbuzuje iluzi, že se pohybuje po lepených kolech, ale není tomu tak. Od 8. října si jej budete moci prohlédnout na výstavišti NEC (National Exhibition Centre) v Birminghamu.

Jan Mička
Diskuze (3)
6. 10. 2015 17:29
obdivuhodné,nikoliv hezké...
Ten obludný předek připomínající masku terminátora je na tom modelu ještě ošklivější, než ve skutečnosti >:D
6. 10. 2015 14:39
dážď
jazda v daždi by mohla byť celkom zábavná :-)
Avatar - MGRR
6. 10. 2015 13:21
Má to autozapalovač? :)