Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Focus Kombi a VW Golf Variant v souboji kufrů. Kdo je praktičtější?

Stanislav Kolman
Diskuze (44)

V redakci se zastavila dvojice Focus a Golf s přifouklými zavazadlovými prostory. Ještě před srovnávákem jsme se podívali právě na jejich kufry.

Ford Focus a Volkswagen Golf řadíme na špičku kategorie nejlépe jezdících kompaktů. Platí to i pro praktičtější provedení kombi? To vám prozradí kolega David Bureš v připravovaném srovnávacím testu. Já jsem si od něj auta půjčil na krátké video, abych zjistil, které z testovaných vozidel je na tom lépe se zavazadelníkem.

Připravil jsem si pro oba kufry několik disciplín a postupně je bodoval. Kdo byl nakonec s vyšším skóre úspěšnější se dozvíte v přiloženém videu. Jen mi prosím promiňte špatný prostřih při měření místa pod víkem zavazadlového prostoru Golfu. Opravdu tam bylo 186 cm, nikoliv 185 cm, jak se nás snaží přesvědčit detailní záběr. Buď jak buď, na bodování by to stejně nemělo vliv.

Pokud se vám naše videa líbí a zajímá vás, co dalšího chystáme, nezapomeňte nás sledovat na instagramovém profilu @auto.cz.

Stanislav Kolman
Diskuze (44)

Doporučujeme

1. 5. 2021 19:46
šírka
pre mňa je v tomto duely víťaz Focus, lebo rozdiel 14 cm v šírke je mega rozdiel, tie ostatné rozdiely boli minimálne. Veľa krát som skončil pri prevoze práve na nedostatočnej šírke...
Avatar - Mikesus
30. 4. 2021 12:14
Re: Těším se na test
:-[] :-[]
Avatar - Ozzman
30. 4. 2021 10:57
Re: Těším se na test
Ticho ! :D Mne muže opravovat jen Woody :D
Avatar - Mikesus
30. 4. 2021 10:55
Re: Těším se na test
Standard se píše s D. Pouze standarta je s T
Avatar - Ozzman
30. 4. 2021 09:55
Re: Těším se na test
U Fordu je to normálka, mne dnes řekli jen tak mimo řečí, že mi mohlo Mondeo shořet a musel sem neplánovaně nechat auto v servisu místo oleje ještě na 3 svolávačky, třeba mi taky upilují výdechy klimatizace a střešní madla :D

Hele, já se chystám napsat recenzi na Megana, co jsme pořídili a z dnešního pohledu žasnu, co tam je v standartu ve výbavě (rozuměj na tu dobu a na Renault - třeba pro děti stolečky v sedačkách, roletky v oknech, senzory, keyless, USB, AUX.....) , za co se dnes připlácí a to není zdaleka "plná palba" a věřím, že ani dnes u stejné značky už to není standart :)

A pak vidím jak nabízí třeba zrovna Ford Mondeo 2021 v nějaké střední výbavě a nemá ani velkou obrazovku a mezi budíky minidisplay a vypadá to komicky.... a je to tak u všech značek.