Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Galaxy je (skoro) nestárnoucí důkaz toho, že MPV jsou stále skvělá!

Stanislav Kolman
Diskuze (38)

Velká MPV byste dnes napočítali na prstech jedné ruky. V redakci se po čase zastavil Ford Galaxy a znovu nás utvrdil, že početná rodina bude jen těžko hledat lepší auto.

Čtvrtá generace Fordu Galaxy je tu s námi od roku 2015 a od té doby prošla jen drobnými úpravami. To podstatné zůstává – obrovská kabina s nespočtem úložných prostor a sedmi místy pro cestující. Jasně, pracoviště řidiče už po všech těch letech není z nejmodernějších, jako celek nás ale Galaxy pořád baví.

Všechny důvody a plusy najdete ve videu přiloženém výše. V něm jsme se zaměřili na praktičnost, ale podívali se třeba i na multimediální systém. Bohužel už Galaxy nekoupíte s naftovým motorem, českým zákazníkům je nabízeno výhradně s hybridním pohonem. Za danou částku jej však považujeme za skvělou rodinnou volbu. Více už ale v samotném videu!

Stanislav Kolman
Diskuze (38)

Doporučujeme

Avatar - Emel
17. 8. 2022 10:54
Re: Re: MPV
Samozřejmě sedačka bez isofixu pomůže... u sedačky jde přece hlavně o to, aby byl pás ve správné poloze vůči tělu. Malé dítě na normální sedačce nedosahuje do správné výšky a pak mu bezpečnostní pás vede různě přes krk apod. Částečně to řeší podsedák, ale sedačka s čtyřbodovým pásem a boční ochranou je ještě o kus dál. Isofix nebo pás jen drží sedačku na místě. Isofix doplněný o kotvu do kufru je nejlepší, ale pokud správně přiděláš sedačku na pás, tak se možná o kus víc hýbne, ale ta ochrana je pořád dobrá.
Avatar - Mikesus
14. 8. 2022 21:44
Re: Re: Re: MPV
Tak dej odkaz prosím. Testy adacu nic takového neukazuji
Avatar - xxc
14. 8. 2022 20:17
Re: Re: Re: MPV
Veď už sme to pozerali, bez uchytenia ta sedačka dieťa zvalcuje zozadu
Avatar - Mikesus
14. 8. 2022 19:32
Re: Re: MPV
No to ie blbost s tou sedackou bez isofixu, že nijak nepomůže. I nárazové testy ukazují, že isofix je jen doplněk zabraňující špatné montazi.
Avatar - xxc
14. 8. 2022 18:28
Re: Re: MPV
Treba používať sedačky, ktoré sú prispôsobené, aby vošli 3 vedľa seba a nebude problém. Alebo aspoň jednu takú užšiu do stredu, tak to mám ja. Ale keď to nemá isofixy, tak tie sedačky tam ani nemusia byť, keby sa niečo stalo, veľmi to nepomôže.