Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Mustang Cobra vs Triumph Speed Triple – Driftovací hra na četníky a zloděje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Ve videu s oficiálním názvem Motorcycle vs. Car Drift Battle 2 předvádí své umění motorkáři Nick ‘Apex’ Brocha a Ernie Vigil.

V patách oběma bikerům je policejní důstojník Dan Brockett se svým Mustangem.V osm a půl minuty dlouhém filmu předvádí své drifterské umění za řidítky dvojice upravených Triumphů Speed Triple motorkáři Nick ‘Apex’ Brocha a Ernie Vigil. Krátký snímek, propagující motorkářské oblečení a doplňky značky Icon, navazuje na starší video s upravenou Kawasaki ZX-10 a Mazdou RX-7 s motorem z Corvetty.

Tentokrát se dvojice motorkářů postavila drsnému policistovi Danu Brockettovi a jeho stíhacímu speciálu, kterým je Ford Mustang Cobra z roku 2004 upravený pro driftování a naladěný na výkon 404 kW (550 k).

Sériový Ford Mustang Cobra je dílem divize SVT a v letech 2003 až 2004 bylo vyrobeno 12.162 kupé a 6.978 kabrioletů. Obě karosářské verze spojoval kompresorem Eaton M112 přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,6 litru s výkonem 287 kW (390 k). Standardem byla šestistupňová manuální převodovka Tremec T-56. Z 0 na 96,56 km/h tento Mustang akceleroval za 4,5 s a čtvrt míle s pevným startem ujel za 12,4 s.

K sledování honičky mezi Triumphy a Mustangem kromě stabilních kamer a kamer umístěných přímo na nich nebo poletujících ve vzduchu sloužil i RC model Traxxas Slash VXL Ultimate s elektromotorem poháněnými zadními koly.

Ochráncům zvířat, kterým by mohly vadit závěrečné scény s hadem, tvůrci filmu ve vší vážnosti vzkazují, že při natáčení nebyla zraněna ani usmrcena žádná zvířata.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - J_Design
19. 1. 2012 21:31
Re: nic moc
Tohle je pro me ten nejkrasnejsi Mustang! Je to 2003,2004 Cobra "terminator".... doopravdové auto! Vyjmečný motor 4,6l s kompresorem... používá jej i Ford GT, jeden z mála motorů u něhož lze bez zásahů plnícím tlakem zdvihat výkon až k 1000hp!!!

Tohle je kára pro chlapy, tkže chápu že se čechům nelíbí >:D Ale pohled na ni je skvostný!
19. 1. 2012 20:14
Re: nic moc
a není to právě v tom dobrý, když je to podle tebe "americký"?, mě to náhodou přislo hodně dobrý a co na tom že je to ten starej mustang.
19. 1. 2012 20:08
Ten had...
...ten to nedal >:D
19. 1. 2012 19:49
nic moc
ze začátku jsem si říkal, že to bude předvádění nějakýho jízdního umění. pak když začal jezdit ten polda, myslel jsem si že z toho nakonec bude nějaká hezky zinscenovaná policejní honička. hned jak jsem viděl že pořádná honička nebude, zase jsem očekával řidičskou exhibici. jenže jsem se nedočkal ani jednoho. Kdybych to měl brát jako předvádění driftů - podprůměr. Nechutně "americkej" týpek, v jednom z nejošklivějších mustangů všech dob, co nic neumí, na druhý straně nadaný motorkáři, ale taky nic nepředvedli. Takhle by to byl průměr.
A kdyby to měla bejt honička - slabej průměr.
Prostě slabá, téměř devítiminutová reklama na Monster, bez který bych se obešel... A jestli se Vám tohle nelíbí, jen do mě ;)