Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Mustang řádí v testovacím centru Lommel v Belgii

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Nový Mustang se rozhodl, že vezme na steč i evropský trh a své schopnosti na úzkých točitých silnicích se nyní snaží dokázat na videu z testovacího centra Lommel. Tato podívaná stojí za to!

Belgické testovací centrum Lommel, které patří Fordu a je jedno z největších na světě, jsme nedávno navštívili v souvislosti s ukázkou výdrže Fordu Transit. Právě tam byl nyní natáčen klip, ve kterém se nový Ford Mustang, vůbec poprvé prodávaný v Evropě, představuje při ostré jízdě. A rozhodně je na co koukat!

My jsme si americkou legendu vyzkoušeli při prvních testech v Německu a uchvátila nás. Zejména varianta kupé s atmosférickým osmiválcem jezdí jednoduše fantasticky. Ostatně jednotka má pět litrů objemu, 309 kW, 530 N.m točivého momentu a zrychlí z klidu na sto kilometrů v hodině za pouhé 4,8 sekundy, přičemž cena této verze na našem trhu se pohybuje okolo jednoho milionu korun. K zahození ale není ani základní čtyřválec 2.3 EcoBoost s výkonem 233 kW.

U evropského modelu, který figuruje na videu, navíc vždy dostanete třeba samosvorný zadní diferenciál. Ostatně jeho vliv při táhlých driftech můžete vidět sami, potenciál tohle rozložité kupé rozhodně má a určitě se nedá říci, že by neumělo ostře zatáčet.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
26. 7. 2015 21:18
Re: Kde je?
Předobjednával při finále LM :), a pak někdy po novém roce potvrzoval objednávku.
...měl bych mít ten jeden z "prvních" 500 ks v evropě.
Avatar - Atlis
25. 7. 2015 11:55
Re: Kde je?
Prvé kusy sú už aj v PL, ďalšia várka má byť v decembri...
25. 7. 2015 09:59
Re: Kde je?
Kdy a kde jsi ho objednával ? já objednával v červnu a slíbeno mám prosinec - leden.
24. 7. 2015 22:10
Re: Kde je?
Ale ten muj ještě ne :-(
Ale těším se :-)
Avatar - Honza Mička
24. 7. 2015 22:07
Re: Kde je?
Dobrý večer,

první kusy už jsou v Česku, jenom čekáme na potvrzení termínu. Bude brzy, těšíme se :-)