Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Honda Jazz jde sedmkrát přes střechu, řidič odejde po svých

David Bureš
Diskuze (14)
Bezpečnost aut se v minulých desetiletích výrazně zvýšila. Nehody, které by dříve byly smrtelné, už nemívají tak velké následky.

Důkazem zvyšující se bezpečnosti automobilů je i přiložené video. Řidič, který se sedmkrát převrátí přes střechu ve své Hondě Jazz, totiž z hrůzostrašné nehody odejde po svých.

Celou nehodu způsobil smyk, který malé MPV japonské značky dostalo na kluzké dálnici. Než se točící se vůz zastavil, byl už mnoho desítek metrů od dálnice. I přes mnohé zdeformované části si Jazz vcelku dobře udržel svůj tvar, díky čemuž ochránil posádku.

V nárazových zkouškách Euro NCAP mimochodem minulá generace Jazzu (na některých trzích prodávaná pod označením Fit) obdržela podle tehdejších pravidel čtyři hvězdy. Ve výsledcích crash-testu se tehdy psalo, že karoserie Jazzu vhodně zachovala prostor pro přežití. V případě bočního nárazu však posádka byla vystavena vyšším zatížením hrudníku.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - Ronault.
15. 3. 2013 23:45
Re: to je dôkaz bezpečnosti?
:yes:
15. 3. 2013 21:02
to je dôkaz bezpečnosti?
podĺa mńa nie celkom.... takéto nehody bez zrážky končia zvačša bez ťažkých poranení. Väčšina smrteľných nehôd je pri zrážke s iným autom, stromom.... pri kotúľaní sa a súčasne pohybe vpred nepôsobí hlavná sila na strechu priamo zhora-nadol.
Dovolím si povedať že takto by skončil dobre aj v tej Felicii.

Avatar - TeeJay
14. 3. 2013 15:36
Real life safety
Ano, tohle je ukázka toho, jak funguje bezpečnost auta v reálném životě, když se auto nestaví jen na hvězdičky, ale tak, aby bylo opravdu bezpečné.

Jako teď - IIHS v USA zavedlo novou metodiku čelního nárazu s menším, než 40 % přesahem. Jediný kompakt, který obstál, aniž by na to byl připravovaný, byl Civic.
Avatar - Choochoo
14. 3. 2013 12:25
Re: Cha
Když jenom to >:D
Avatar - gld
14. 3. 2013 11:47
Re: Cha
Prestala by natáčať kamera.