Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Interiér VW Polo je po faceliftu ještě modernější. Něco ale mohlo zůstat při starém

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Na jaře minulého roku prošla současná generace Volkswagenu Polo omlazovací procedurou. Ta se kromě vnějšku dotkla také interiéru.

I malá auta dostávají v dnešní době výbavu, kterou jsme ještě před pár lety znali pouze z vyšších automobilových segmentů. Dokazuje to i omlazený Volkswagen Polo, který se v redakci zastavil na test po loňské omlazovací proceduře. Ten jsme vám přinesli už v závěru minulého roku, do Pola jsme ale usedli ještě jednou, abychom se zaměřili na jeho interiér a multimediální systém.

Polo umí být moderním autem se vším všudy. Zkoušený exemplář má digitální přístrojový štít, multimediální systém s bezdrátovou podporou Apple CarPlay, ale třeba i dotykový panel nahrazující otočné ovladače pro nastavování teploty či intenzity foukání. Které změny považujeme za zdařilé a kde nám naopak přijde předcházející verze lepší? Všechno podstatné se dozvíte v přiloženém videu.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
15. 1. 2022 20:10
Co tam dali za televizi?
Myslím uhlopříčku.....125cm nebo větší nebo tam dali rovnou 2? A motor půlválec se třema turbama?
15. 1. 2022 12:39
Re: Fraška??
Zriedka, ale podarí sa. :yes:
Avatar - rohYpnol
15. 1. 2022 11:07
Fraška??
Za intuitivnost (neintuitivního) ovládání dáváme Polu palec nahoru??? To má být nějaká fraška??

Dotykový scheize panel sice je lepší řešení jak podmenu někde na dotykáči, ale stále to je řešení naprosto zoufalé. Nastavení posunem je v podstatě za jízdy vyloženě nebezpečný úkon, protože musíte s pohledem naprosto mimo zorné pole. A bez pohledu nevíte co jste tam našmatlali za teplotu!

Tyhle systémy by měli zakázat!!! Resp. tohle ovládání by mělo být legislativou dáno na úroveň ovládání telefonu za jízdy!
Avatar - Roman Horký
14. 1. 2022 20:26
Re: Už jsem to tu psal
Konečně, děkuji. Nechtělo se mi koukat na video.
Avatar - Mokrous
14. 1. 2022 20:09
Už jsem to tu psal
Ten klimapanel je úplně v v pohodě. Po přesednutí z Golfu VII žádný problém. Vše přehledné, funkční a jednoduché. Snad jen někdo, kdo má OCD a musí každé 2 minuty měnit teplotu poslepu by si mohl stýskat. V nových VW mě štve hodně jiných věci, ale panel klimy to fakt není.