Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak porazit LaFerrari ve sprintu? Stačí elektromobil... Tesla to ale není!

David Bureš
Diskuze (21)
Ferrari LaFerrari patří mezi nejrychlejší auta světa. Elektrický supersport z dílny chorvatské firmy Rimac ho ale ve sprintu dokáže překonat.

Chorvatská společnost Rimac se chlubí, že její elektřinou poháněný supersport Concept_One umí zrychlit z 0-100 km/h za pouhé 2,6 sekundy. Britský závodník a Youtuber Archie Hamilton (se známějším Lewisem má jen společné příjmení) se rychlost auta rozhodl prověřit a Rimac Concept_One postavil proti dvěma těžkým soupeřům.

Rimac Concept_One je poháněný čtyřmi elektromotory pracujícími nezávisle na sobě, jejichž kombinovaný výkon činí 1.088 koní (800 kW), a proto nepřekvapí, že ho Hamilton v první řadě postavil v závodě na čtvrt míle proti jinému rychlému elektromobilu, Tesle Model S. Jmenovitě se jednalo o verzi P90D, což znamená pohon všech kol a 90kWh baterie.

Tesla je sice koncepčně jiným vozidlem – jedná se o luxusní liftback, avšak v módu Ludicrous umí zrychlit z 0-96 km/h za pouhé 2,8 sekundy, a tak je schopnostem rimacu velice blízko. Přesto Hamilton očekával, že tesla sprinterský souboj prohraje, což se následně potvrdilo.

Do zbraně se tak postavil soupeř koncepčně mnohem bližší rimacu – Ferrari LaFerrari. Tento hybrid je poháněn kombinací atmosférického dvanáctiválce a elektromotoru, kterým pomáhá ještě druhý elektromotor pohánějící další systémy vozu. Spolupráce spalovacího motoru a elektromotoru má přitom kombinovat výhody obou jednotek, což by mělo být pro laferrari výhodou. Co se týče parametrů, tak Ferrari uvádí jako již tradičně pouze blíže nespecifikované zrychlení z 0-100 km/h za méně než tři vteřiny.

LaFerrari bylo podle závodníka se zkušenostmi z čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans favoritem, ostatně před sprinterským soubojem Hamilton prohlásil, že pokud by si měl vsadit, tipoval by jako vítěze právě ferrari. Následný sprint ale všechny přítomné šokoval, rimac byl na čtvrt míle rychlejší, a to o velký kus. Sprint se následně pro potvrzení výsledku jel znovu, Ital byl tentokrát Chorvatovi blíže, i tak ale prohrál. David tak opět porazil Goliáše.

Rimac se samozřejmě úspěchem pochlubil na svých stránkách, kde doplnil i několik doplňujících informací. Jízdy probíhaly ráno za ne úplně příznivých podmínek – trať byla studená a poměrně zaprášená, přesto si s tím elektronika conceptu_one dokázala poradit a auto odstartovalo opravdu rychle. Stříbrný kousek z videa pak není nějaký prototyp, ale zákaznické auto, které po natáčení vyrazilo k nastávajícímu majiteli do USA.

David Bureš
Diskuze (21)
Avatar - Bully_
18. 8. 2016 10:38
Re: Okruh je ale okruh
?? Samozrejme, ale netusim, na co reagujes.
Avatar - Stewee
18. 8. 2016 08:26
porovnanie
to "super rychle auto" bolo rozmerovo v porovnani s Teslou ako angličák... takže by bol dosť fail, ak by prehrál... porovnávanie neporovnateľného. Pre mňa Jednoznačne Tesla za elektro a za benzín La Fe. Niečo "rýchle biele" medzi nimi je ako vyšťať sa a utrieť si *!!!
Re: Okruh je ale okruh
Všetko má plusy aj mínusy, dokonalé nie je predsa nič...
Re: Okruh je ale okruh
Obávam sa, že on nemusí. :-|
Avatar - beibej
17. 8. 2016 22:12
Re: Tak to jsem nevěděl,....
Nojo auto se čtyřma silnějšíma motorama a čtyřkolka zrychluje lépe než auto se dvěma slabšíma motorama ve dvoukolce. No kdo by to řekl.
>:-[]
Kdybych dostal obě auta na hodinu a milión na náklady dokázal bych vyhotovit i dvoustánkový elaborát s grafem teploty vlastního análu. A ještě bych uměl ohnout výsledek směrem kam bych chtěl.
A ten rádobyzávodník se ani neuměl včas rozjet. Nestydí se to selfíí pověsit na net a jěště se tím chlubit. Takovýmu do ruky La opravdu nepatří! :no: