Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak rychle uklidit sníh z auta? Zkuste pořádné audio!

David Bureš
Diskuze (14)
Sníh je z auta nutné kvůli bezpečnosti smést, ne každý ale má čas udělat to pečlivě. Existují však způsoby, jak to provést rychle a efektivně.

Za okny to zatím nevypadá, že by českým řidičům vážně hrozil sníh, zimní měsíce se ale rychle blíží, a tak je možné, že se brzy nějaké té sněhové přeháňky přece jen dočkáme. S předstihem se na takovou možnost připravme a ukažme si, jak se dá rychle omést sníh z karoserie auta.

Škrabka na led a smetáček jsou sice osvědčené metody na uklízení sněhu z karoserie vozu, často se ale jedná o zdlouhavý a fyzicky náročný úkon. Proto na přiložených videích předkládáme dva způsoby očištění auta, které spojuje rychlost a relativní jednoduchost. Nevýhodou obou stylů ometání je však to, že fungují jen na prachový sníh, s těžkým mokrým sněhem je nutné si poradit jinak.

První metodu představuje řidič, který na odstranění sněhu z automobilu používá foukač listí. Již vcelku běžný nástroj pomocí tlaku vzduchu „prašan“ lehce odfoukne. Odklizení celého vozu tak trvá ani ne dvě minuty.

Druhé video představuje způsob síly. K pochopení celé metody je nutné pustit si k videu zvuk. Majitel Dodge Magnum k ometení sněhu používá silný hudební systém. Puštění muziky „na plný pecky“ pak doslova roztřese karoserii, díky čemuž z ní sníh spadne. Jen uvnitř auta sedící spolujezdec si hlasité techno příliš neužívá…

Českým řidičům hrozí za neuklizení sněhu a ledu ze svého auta bloková pokuta až ve výši 2.000 korun. Padající kusy sněhu a ledu (hlavně z návěsů kamionů) totiž mohou ostatní účastníky silničního provozu ohrozit.

Dnes se na čištění automobilů vztahuje jen vágní formulace silničního zákonu, že se každý musí na pozemní komunikaci chovat tak, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní. Do budoucna by ale tato povinnost měla být v zákoně přesně formulována – řidiči budou muset odklidit před jízdou čelní sklo a přední boční skla auta od námrazy, sněhu a dalších nečistot. Tato novela ale zatím nebyla definitivně schválena.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - Ozzman
12. 11. 2015 09:33
Re: audio
Jednou sem odmrazil a očistil auto teplou vodou. To byla rychlost :-) akorát se pak na čelem voze udělala tenka ledova krusta >:D
12. 11. 2015 07:45
Re: garáž je garáž
Normální lidé parkujou auta na silnici před barákem, protože před 30 a více lety se na garáž pro každý byt nemyslelo....
Re: audio
Ty jsi jeste vypatlanejsí rusofob nez se zdálo.
Re: garáž je garáž
>:D >:D >:D
Avatar - Stejsn
11. 11. 2015 22:30
Re: audio
s americkýma značkama? C'mon... :-!