Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Kia Optima – Nový sedan i pro Evropu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Kia Optima se sice představila již v dubnu 2010 v New Yorku a evropská premiéra se odehrála ve stejném roce v Paříži, ale i přesto míří tento sedan na evropské trhy až letos.

Design sedanu Optima vznikal ve studiích ve Frankfurtu nad Mohanem a v kalifornském Irvine. Vyznačuje se hladkými plochami, ostrými hranami a atletickými proporcemi s agresivním tvarem přídě. Mimoto je nový sedan delší, širší a nižší než jeho předchůdce. Měří 4843 x 1829 x 1455 mm a stojí na nové platformě s rozvorem náprav 2794 mm.

V Severní Americe je základní motorizací 2,4 GDI s přímým vstřikováním, který náleží do konstrukční řady Theta II. Místo šestiválce nabízí Kia 2,0 GDI Turbo a 2,4 Hybrid. Obrovská poptávka v USA stojí zatím, že starý kontinent na uvedení prodeje čekal až do letošního roku.

Například ve Velké Británii se prodej Optimy rozjíždí tento měsíc a v sousedním Německu Kia spustí prodej v březnu. Zde si zákazníci budou moci nejprve objednat turbodiesel 1,7 CRDi (100 kW), od července se přidá benzinový 2,0 CVVT (125 kW). Tuto dvojici od podzimu doplní také hybrid.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
9. 2. 2012 07:50
Re: preco to tak trvaaaaa?
Optima se v USA prodává třetím rokem a poptávka je natolik veliká, že se termín zahájení prodeje v Evropě nejednou posouval. Kombík se dělat (v této generaci) nebude.
Avatar - salamoon
8. 2. 2012 23:36
preco to tak trvaaaaa?
v usa sa uz predava kolko? pol roka? rok? a v europe sa este len zacne na jar.... a kombik pride kedy takymto tempom? na jesen....? ;-\
Avatar - 3_diamanty
8. 2. 2012 14:33
Re: dalsi video
super auto, nadhera

v USA idu na dracku, tam im nejaky vw nic nehovori a vwanatici ludovych aut to tam maju velmi tazke

optima je nadherne auto dufam ze bude test optima versus passat to sa nasmejeme ked sa vedla seba postavia - kraska a zviera suvwix
8. 2. 2012 14:12
dalsi video
Moooc pekny auto, na spanelskem webu je tohle pekne video :-)

[odkaz]
8. 2. 2012 12:00
Re: Ne Hiundai i30 ale toto bude konkurence pro Octavii
"Optima by v rozumných cenových relacích mohla zaútočit na neotřesitelnou pozici Octávie, zejména zážehovým motorem, který koncern VW není schopen nebo ochoten vyrobit, nejlépe v objemu 2,4L >:D."

Doufám, že to s těma zážehovejma motorama a obzvláště tou 2,4kou byl vtip, jinak máš, co se chápání českého trhu týče, vážný problém :-!