Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Le Mans přímo očima závodníka

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Zajímavý pohled na trať letošního závodu 24 hodin Le Mans nabízí záběry natočené přímo z interiéru závodní Corvetty C6.R.

Severoamerický tým Corvette Racing na start letošního jubilejního 80. ročníku Le Mans postavil dvojici vozů Corvette C6.R se startovními čísly 73 a 74. Za jejich volanty se v případě prvního vozu střídali Jan Magnussen, Antonio Garcia a Jordan Taylor, zatímco posádku druhého vozu tvořili Oliver Gavin, Tommy Milner a Richard Westbrook.

Corvette s číslem 73 ujela za 24 hodin celkem 326 kol a vůz s číslem 74 jich měl na svém kontě 215. Ve třídě GTE byly tyto dvě Corvetty na pátém a šestém místě. Před nimi skončila trojice Ferrari 458 Italia, mezi která se na třetí pozici vklínil Aston Martin V8 Vantage.

Záběry natočené přímo při závodě pocházejí z interiéru Corvetty se startovním číslem 73. V případě nočního videa byla kamera umístěna přímo na helmě Jordana Taylora, zatímco druhé video z nedělního rána bylo natočeno kamerou napevno umístěnou v interiéru vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
27. 6. 2012 22:04
První video
To první video bych povinně pouštěl řidičům - začátečníkům ... A mimo ně taky všem těm závodníkům a tunerům, co neví, proč na autě vozí zrcátka.
Ať vidí, jak často se do nich dívají skuteční závodníci ;-)