Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lotus Evora S – Silnější sportovec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lotus změnil své plány a modelová řada Evora bude v nabídce minimálně do roku 2017. Nejostřejší současné provedení představuje Evora S.

Lotus Evora S se od základního modelu odlišuje sportovnějším naladěním podvozku a především použití kompresoru k přeplňování příčně uloženého šestiválce od Toyoty. Jeho výkon oproti standardní Evoře poskočil z 206 kW (280 k) při 6400 min-1 na 257,5 kW (350 k) při 7000 min-1.

Součástí změn provedených na podvozku jsou kovaná ramena zavěšení, zatímco tlumiče Bilstein a pružiny Eibach zůstaly zachovány z výchozí verze. Upraveno bylo ale jejich nastavení s ohledem na výkonnější motor.

Mezi další úpravy patří tlačítko Sport, jehož stisknutím se zvýší omezovač otáček motoru a oddálí se zásahy stabilizačního systému. Současně se zrychlí reakce na plynový pedál a otevřou se klapky ve výfukovém potrubí, které zkracují cestu výfukových plynů a zlepšují zvuk motoru.

Z 0-100 km/h Evora S zrychlí za 4,8 s a jede až 277 km/h. Základní Evora akceleruje z 0-100 km/h za 5,1 s, její maximální rychlost je 261 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)