Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mark Webber testuje nový Renault Clio R.S.

Roman Beránek
Diskuze (43)
Renault jako dodavatel motorů pro F1 ví, jak využít popularity jezdců k propagaci svých produkčních modelů.

Plnit si sponzorské povinnosti patří možná k těm méně příjemným stránkám kariéry jezdců Formule 1. Nedávno jsme mohli vidět Kimiho Raikkonena z týmu Lotus, jak se za volantem Renaultu Mégane dostane až k osamělému rybáři na břehu jezera. Sám prý neví, proč dojel až tak daleko. Asi proto, že Mégane s turbodieselem 1,5 dCi „málo žere“ a na jednu nádrž prý ujede až 1.700 kilometrů…

Stejně jako Lotusu, dodává Renault motory i týmu RedBull. Jeho jezdec Mark Weber si v dalším reklamním spotu alespoň trochu zajezdil na okruhu. Na limitu tu potrápil kanárkově žluté Clio R.S. a následně se na kameru svěřil, jak skvělý zážitek to byl. Na fanoušky Formule 1 asi tento marketingový počin francouzské automobilky moc nezabere. Uvidíme, jak se zachovají běžní zákazníci, kteří F1 nesledují a jména jako Kimi Raikkonen a Mark Weber jim zase až tak moc neříkají.

Roman Beránek
Diskuze (43)
Avatar - white label
24. 3. 2013 17:08
Re: tak určitě
To taky, navíc po veřejných komunikacích asi těžko jezdí monopostem F1, třeba pro rohlíky do Lidlu... >:D
Avatar - Ronault.
24. 3. 2013 13:29
Re: tak určitě
:yes:

Ještě bych dodal, že je trochu dětinsky omezené, když se striktně omezuje spojení pilota F1 s formulí, jako by pilot F1 uměl a řídil jen formuli. Tito jezdci toho vystřídalí více kategorií, viz např. Kubica atd.
Avatar - white label
23. 3. 2013 14:19
Re: tak určitě
V této reklamě jde o spojení osobnosti motosportu a sportovní mutace běžné produkce, což je v principu zcela v pořádku (určitě mnohem smysluplnější, než Megane 1,5dCi s Kimim). Samozřejmě, že auto na rally je mnohem podobnější sériovému vozu, než monopost F1, ale to není až tak zásadně směrodatné. Nebo si myslíš, že fanoušci rally netuší, co má/nemá společného závodní Fabie Kopeckého s běžnou sériovou Fabií RS?
V podobných reklamách jde mnohem spíš o image, než přímou souvislost s běžnou realitou.
23. 3. 2013 09:44
Re: tak určitě
Já ti povím proč. Protože spojovat F1 s autem této třídy je nesmysl. Taková reklama možná udělá dobře Renault fans, který by si v případě zájmu koupili to Clio RS i bez vzniku takové reklamy. Nebo si snad myslíš, že se nějaký fanoušek Webbera nebo Red Bullu po shlédnutí této reklamy hned požene do showroomu Renaultu?

Mnohem větší smysl dává třeba reklama Kopeckého na Fabii RS, která může určitě procento potencionálních kupců ovlivnit. Stačí se podívat, co udělá spojení správně cílené reklamy a skvělého auta (STI, EVO). Právě díky spojení těchto aut s rally z nich udělalo takové legendy. A můžou na to klidně v budoucnu navázat i další značky.

Ale spojení obyčejnýho auta s F1 nikdy neudělá díru do světa.
22. 3. 2013 09:42
Re: Proč ty soudy?
Myslím si, že divize RenaultSport v prostředí českých motoristických webů vychází ještě celkem obstojně, spíše klasická produkce je dost haněna (protože chlebodárci). Chtěl jsem se zeptat, odkud čerpáš celoevropské prodeje?