Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Modely Volvo zlepší jízdní vlastnosti, pomůže simulátor jako u Ferrari

David Bureš
Diskuze (0)
Volvo začalo mohutně investovat do svého vývojového a výzkumného oddělení. Součástí investic je i pořízení nového simulátoru.

Automobilka Volvo začala používat nový simulátor, který umožní testovat připravované automobily ve virtuálním prostředí. Obdobný simulátor od společnosti Vi-Grade dosud používaly jen dvě automobilové značky – Porsche a Ferrari.

Moderní zařízení umožní simulovat jízdu v různém virtuálním prostředí. Vývojáři mají na výběr trať Severní smyčky Nürburgringu nebo speciální testovací dráhy Volva ve Švédsku. Systém umožní pracovat na stabilitě auta nebo nastavení různých režimů sytému vozu už v jeho raném vývoji, díky čemuž vývojové oddělení získá více času na ladění chystaného modelu. Vývoj navíc toto řešení časově zkrátí.

„Krása nového simulátoru je v tom, že nám poskytuje příležitost fyzicky zažít výpočtové modely a ohodnotit je pomocí skutečných řidičů, spíše než pomocí zírání do grafů a čísel v zasedací místnosti,“ říká Stefan Karlsson, zodpovědný za dynamiku vozidel ve Volvu.

Výsledkem používání moderního simulátoru má být zlepšení jízdních vlastností budoucích modelů švédské značky. „Naším cílem je dosáhnout plné ovladatelnosti, jednoduchosti a obratnosti za volantem. Zlepšíme jízdní vlastnosti v celé modelové řadě automobilky Volvo,“ slibuje viceprezident pro výzkum a vývoj v automobilce Volvo Peter Mertens.

Prvním modelem, který Volvo pomocí nového simulátoru vyvine, bude chystaná S90. Nástupce sedanu S80 se světu představí na lednovém autosalonu v Detroitu. Auto se postaví německé prémiové konkurenci, se kterou bude chtít konkurovat švédským designem, kvalitním zpracováním, ale jen čtyřválcovými motory... Po sedanu dorazí i kombi V90, které nahradí dnešní V70.

David Bureš
Diskuze (0)