Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Naftová Octavia RS a sexy zvuk? Díky reproduktoru ve výfuku to prý jde...

David Bureš
Diskuze (52)
Vozy poháněné turbodieselem obvykle nemají šťavnatý zvuk. Německý tuner to ale umí změnit.

Naftové motory sice umí být úsporné a taky patřičně silné, jen málokdy ale dobře zní, klapavému hrubšímu zvuku se díky své charakteristice málokdy vyhnou. Moderní doba ale má svá řešení, a tak díky německé společnosti Cete Automotive GmbH může skvěle zpívat i naftový motor. Firma své řešení prezentuje na Škodě Octavii RS s 2.0 TDI pod kapotou.

Cete Automotive GmbH nabízí tzv. systém Active Sound, který umí upravit zvuk motoru pomocí generátorů ve výfukovém systému. Zkrátka takový ten „reproduktor,“ známý stále z více aut. A jak přiložené video dokazuje, výsledný zvuk rozhodně stojí za to!

Specialitou řešení německé firmy je navíc aplikace pro chytrá zařízení s operačním systémem iOs nebo Android, díky níž je možné si zvuk individuálně nastavit. Pomocí aplikace je možné upravit zvuk při nastartování motoru, tón zvuku výfuku při samotné jízdě i její hlasitost. Nastavit lze i rychlost, při níž se zvuk zeslabí. Nastavit lze až šest různých režimů pro různé jezdce.

Pro octavii systém Active Sound stojí 1.290 eur, což je v přepočtu asi 35.000 korun. Součástí sady je vedle samotného zvukového generátoru též řídicí jednotka, speciální kabel a postroje k uchycení.

A kdo by chtěl trochu poladit zvuk motoru u běžné octavie, není problém. Systém Active Sound je totiž dostupný i pro octavie se slabším 2.0 TDI nebo 1.6 TDI, případně pro všechny modely se zážehovým agregátem. Zákazníci ho navíc mohou pořídit i pro další škodovky, případně pro některé modely dalších značek.

David Bureš
Diskuze (52)
Avatar - flyboyeda
17. 8. 2016 16:28
Re: Radši sportovní výfuk než elektronické šidítko
radši pořádný zvuk vysokoobjemového motoru než sportovní výfuk
17. 8. 2016 11:43
Radši sportovní výfuk než elektronické šidítko
Myslím, že je lepší si koupit sportovní výfuk, než bručící šidítka.
https://www.youtube.com/watch?v=p_YjyJ…
Avatar - wakantanka
17. 8. 2016 10:59
Re: Salámová metoda
Na druhej strane asi lepšie riešenie ako domontovaný výfuk Rámus ... >:D
Avatar - wakantanka
17. 8. 2016 10:57
Re: Třeba novej superb
Môj známy ho tiež poslal do sveta kvôli tej spotrebe, priemer medzi 12-13 a to sa musel krotiť, ale zase V6 a 4x4 zadarmo jazdiť nebude v ničom.
17. 8. 2016 10:30
To mi připomíná Audi
Pamatuju si, že jsem něco takového viděl v katalogu originálního příslušenství. Zásobník tlakového vzduchu byl připojený za tlumičem a podle pokynu řídicí jednotky to přifoukávalo vzduch. Ale myslím si, že to bylo o něco levnější a navíc ty zásobníky byly dva, pro každou stranu výfukového potrubí (bylo to pro šestiválec 3.0 TDI).
Je možné, že na skladě zbyly nějaké ležáky tohoto nesmyslu a ta firma se to teď snaží prodat.
Dát si něco takového za 35 tisíc do Oktávky TDI, to už je na diagnózu.