Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nissan Juke-R (10. díl) - Shakedown

David Bureš
Diskuze (6)
Tvůrci Nissanu Juke-R vyrazili s ostrým crossoverem na testovací dráhu MIRA.

Nissan zveřejnil desáté video ze seriálu o vývoji studie Juke-R. Desátý snímek ukazuje, jak je vůz zkoušen na testovací dráze MIRA. Zde technici testovali, jestli všechny systémy auta fungují tak, jak mají.

Během jízdních testů bylo také zjišťováno, jak se Juke-R chová na silnici; zda je bezpečný a stabilní i ve vyšších rychlostech. V motorovém prostoru tohoto extravagantního crossoveru pracuje dvakrát přeplňovaný 3,8litrový vidlicový šestiválec s výkonem 358 kW, který pochází z Nissanu GT-R.

O automobilu bylo napsáno již mnohé, zopakujme však, že o jeho vývoj se postarali inženýři britského NTC-E (Nissan Technology Centre for Europe), kteří se ovšem spojili s firmou Ray Mallock Limited (RML). Ta s Nissanem spolupracuje už 20 let, postavila například závodní Primeru, která dominovala britskému šampionátu cestovních vozů na konci dvacátého století.

Japonské vedení Nissanu o projektu, známém pod pracovním názvem SupeR Juke, podle zákulisních informací až do jeho premiéry vůbec nevědělo, někteří z vysokých představitelů značky byli dokonce šokováni, že si britští konstruktéři dovolili použít tu nejlepší techniku Nissanu (z modelu GT-R) v běžném crossoveru.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: Toľko priestoru...
To auto je možná nepodstatné pro tebe,ale pro spoustu jiných je velmi zajímavé,takže platí,co jsem napsal výše,pro mě je nepodstatná voda do ostřikovačů a Fábie
Avatar - R32
12. 12. 2011 21:23
Re: Toľko priestoru...
Tak pozri, ja nepíšem, že nechcem čítať o Zonde, Bugatti a spol. Ja píšem, že je od veci písať desiaty článok o nepodstatnom aute. Chápem, že zrejme nastala uhorková sezóna no desiaty článok v ktorom sa oproti predchádzajúcim ani nič nové nedozviem je skrátka od veci. Tento priestor by sa mohol využiť inak, a editor sa pýtal na môj tip a ja som mu jeden dal, navyše na tému o ktorej sa vôbec nepíše. Či je pre teba zaujímavý alebo nie neriešim a ani ma to nezaujíma.
Takže poznámku, že mám najprv rozmýšľať si nechaj pre seba, prípadne rozmýšľal trošku viac ty, svoj názor vyjadriť môžem, či sa ti páči alebo nie. ;-)
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: Toľko priestoru...
R32 -
Takže se zde nebude psát o Arielu,Bugatti,Zondě atd.atd.
Mě např.toto zajímá víc,než,s prominutím,přiblblá voda voda v ostřikovačích,oktávky jsou mi naprosto volný,nicméně chápu,že to může někoho zajímat,takže si stěžovat nebudu.

Příště to chce víc přemýšlet,než něco napíšeš

;-)
Avatar - R32
12. 12. 2011 10:00
Re: Toľko priestoru...
Ja nekritizujem celú stránku prípadne jej obsah, len mi príde dosť zbytočné 10 krát sa točiť okolo toho istého auta ktoré nemá pre nás žiaden význam. Keď človek číta desiaty článok o novom aute významu napr. Fabie, Oktavie alebo iného predávaného auta tak OK...
Ale keď chcete tip (a spolupracujete s AutoTipom) tak pred nedávnom mali zaujímavý článok (porovnávací test) vody do ostrekovačov a bolo to zaujímavé čítanie ktoré prinieslo pre mňa napr. zaujímavú informáciu o tom, že niektoré "vody" časom rozleptávajú plasty na reflektoroch... čím časom "slepnú" takže celkom fajn rada ktorým sa radšej vyhnúť. ;-) Ja to mám sčítané ale poniektorých by to mohlo zaujímať.... :-!
Veľa zdaru a pracovných úspechov ;-)
12. 12. 2011 01:19
Re: Toľko priestoru...
Čemu jinému bychom se podle vás například měli věnovat? (Předem díky za tip!)