Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nová Toyota Land Cruiser naživo. Pořádné auto s retro vzhledem i pohonem!

Michal Dokoupil
Diskuze (17)

Ani jsme to už nečekali, ale po 14 letech do Evropy přichází nová generace Toyoty Land Cruiser.  Překvapivě se obejde bez baterek, pod kapotou ji totiž pracuje dieselový motor, a my se již s ní mohli staticky seznámit na prezentaci ve Varšavě.

Střední z trojice Land Cruiserů označovaný číslem 150 se v Evropě začal prodávat v roce 2009. Od té doby prošel několika facelifty, zbytek světa se už ale mezitím dočkal i nové generace většího Land Cruiseru 300. Právě na jeho základě vnikla novinka označovaná jako Land Cruiser 250. Vzhledem se vrací ke kořenům, což dokazuje i robustním retro designem. Pořád spoléhá na rámovou konstrukci a rozhodně se nebojí pořádného terénu. Mezi její konkurenci ostatně patří nováček na českém trhu, nedávno uvedený Ford Bronco.

Na rozdíl od něj Toyota nabídne pouze dieselové pohony. V začátku pouze jediný čtyřválec, který později doplní i modernější jednotka s mild-hybridem. I přes retro vzhled a retro pohon ale musel i nový Land Cruiser jít s dobou, a tak se na palubě kromě nezbytných displejů usídlily i moderní asistenční systémy. Do budoucna se navíc počítá i s alternativními pohony, Toyota se však zatím úplně nerozhodla s jakými.

Toyota Land Cruiser 250 bude na evropský trh uvedena speciální edicí First Edition, která se tu objeví v přibližně 3.000 exemplářích. Charakteristické budou dvěma variantami specifického dvoubarevného lakování karoserie v odstínech hnědá Sand a modrá Smoky i klasickými kulatými světlomety. Oficiální ceník české zastoupení Toyoty zatím nezveřejnilo a budeme si na něj muset počkat až na zahájení prodeje. Ten je plánován na začátek příštího roku. My jsme si zatím mohli osahat dva prototypy na prezentaci v Polsku, odkud přinášíme i video.

Michal Dokoupil
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
1. 10. 2023 23:35
Re: prej manual
když neumíš řídit, nemůžeš chápat!
Avatar - tomtoylc
26. 9. 2023 14:19
Zadné okno
2:40 - blbost, žiadna novinka, zadné otváracie okno má to aj sučasna 150tka
to skor elektircky + vyklopné - zadné dvere su novinka
Avatar - WinDiesel
24. 9. 2023 10:57
Re: Paráda
A ty ses našel, wotroubku.
Avatar - WinDiesel
24. 9. 2023 10:57
Re: Toyota a diesel 😊
Nedá se soudit, jak správně uvádíš, tak proč blamáž?
Proč to házíš na Toyotu, když si armáda objednala konfiguraci s DPF a SCR? Takový nesmysl.
Toyota díky svým globálním operacím umí dodat auta ušitá na míru jakékoli lokalitě.
Tedy má Hiluxy s Euro 3, Eur4, Euro5 i Euro 6.
Naše blbá armáda si objednala pro armádu nevhodnou Euro 6, aniž by musela. :no:
Avatar - WinDiesel
24. 9. 2023 10:54
Re: Re: Toyota a diesel 😊
na hrubý pytel hrubá záplata, blbečku