Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Opel Insignia Country Tourer se nebojí lehkého terénu

David Bureš
Diskuze (12)
Oplastovaná Insignia debutovala na autosalonu ve Frankfurtu. Nyní se ukazuje i v pohybu na videu.

Opel míří do segmentu oplastovaných kombíků s vyšší karoserií, jeho zástupcem bude Insignia s přídomkem Country Tourer. Žádný drsný tereňák to ale samozřejmě nebude, v prezentačním videu výrobce nechal auto projet maximálně na rozbité horské cestě.

Není na tom však nic špatného, Insignia Country Tourer podobně jako konkurence cílí na zákazníky hledající automobil s vyšší stavbou karoserie, který zvládne projet zasněženou silnici nebo rozbahněnou cestu k chalupě a zároveň není SUV.

Tvarově Country Tourer vychází z modernizované Insignie. Plastové prvky karoserie doplňuje spodní kryt motoru z pevnostní oceli. Světlá výška se proti standardnímu kombi zvětšila o 20 mm.

Nabídku motorů tvoří tři agregáty. Základem je 2.0 CDTI o výkonu 120 kW, následuje 2.0 BiTurbo CDTI se 143 kW a vrcholem je zážehový 2.0 SIDI Turbo, který dosahuje 184 kW a točivým momentem 400 N.m se vyrovná dvojitě přeplňovanému turbodieselu.

Převodovky jsou u všech jednotek šestistupňové, u BiTurbo CDTI je standardem automat, zbývající motory nabízí výběr mezi manuální a automatickou převodovkou. Na německém trhu jsou všechny agregáty standardně doplněné o pohon všech kol.

David Bureš
Diskuze (12)
17. 9. 2013 12:29
Re: co dodat?
to slyšel ve spojitosti s VW T5 4x4 2.0TDI biturbo, tam se to opravdu sere páč ten motor to prostě neutáhne
Avatar - Nerez
16. 9. 2013 23:46
Re: co dodat?
O té kazovosti biturba spojeného s 4x4 jsi slyšel kde? Od Pepíka v hodpodě? Ale jdi ty s těmahle řečma...
Avatar - Nerez
16. 9. 2013 23:45
Re: co dodat?
:yes:
16. 9. 2013 21:15
Re: co dodat?
Veľkosť interiéru má s pohodlím posádky spojitosť...
Veľkosť kufra by bola vpohode, pokiaľ by s tým korešpondovali aj vonkajšie rozmery. Jeho neskutočne široký prah bráni dobrému prístupu k batožine, a to tiež k pohodliu posádky neprispieva.
16. 9. 2013 18:27
Re: co dodat?
Ja teda o nejakem kazeni se 4x4 spolecne s bi-turbem nic neslysel. Opel nehraje na litry vzduchu, jako Skoda, Opel hraje predevsim na pohodli pri cestovani a v tom, ciste subjektivne, je prave Insignie ve svy tride na spici.