Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Podívejte se, jak se vyrábí Tesla Model 3

David Bureš
Diskuze (66)
Tesla nás nechala nahlédnout pod pokličku výroby svého nejmenšího modelu, Modelu 3.

Video se připravuje ...

Tesla Model 3 je zatím nejmenší a nejlevnější vůz tohoto amerického výrobce elektromobilů, který mu má pomoci se stát etablovaným producentem aut i pro širší veřejnost. V době zahájení produkce ale vůz trápilo množství potíží, které zakladatel automobilky Elon Musk nazval výrobním peklem. Situace se už ale uklidnila, a tak nás Tesla nechává nahlédnout do útrob své továrny v americkém Fremontu.

Jen 48 sekund dlouhé video tak vůbec poprvé oficiálně ukazuje montáž Modelu 3. V rychlosti tak vidíme, jakým způsobem se z hrubé karoserie stane pojízdný automobil. Každý týden teď závod ve Fremontu údajně postaví 5.000 až 7.000 kusů Modelu 3. Konečně tak Tesla může lépe uspokojovat velkou poptávku zákazníků.

Zároveň se však zatím nedaří srazit cenu nejlevnější verze Modelu 3 na dříve avizovaných 35.000 dolarů (cca 788.000 korun). Výroba auta totiž aktuálně přijde na nějakých 38.000 dolarů. Tesla však pracuje na dalším zefektivnění produkce, a tak Elon Musk věří, že se Modelu 3 za 35.000 dolarů dočkáme do půlroku.

David Bureš
Diskuze (66)

Doporučujeme

3. 1. 2019 10:40
Re: hm
Ale to je mylná predstava, že EV sú ekologický nezmysel. Už som to tu popisoval viackrát.
V každej podobe, aj v prípade produkcie elektriny výhradne v spaľovacích elektrárňach, budú elektromobily čistejšie. Ťažba ropy, jej distribúcia a spracovanie je tak enormnou záťažou životného prostredia, že ani tá najšpinavšia výroba elektriny na ňu nemá. A, mimochodom, aj tá ťažba a spracovanie ropy potrebujú na svoj chod obrovské množstvá elektriny.

A čo sa týka toho lobby a dotácií - neviem prečo tie obvinenia za snahu spraviť niečo pre ľudí a čistejšie prostredie. Súčasný trh a ekonomiky majú do prirodzených procesov sakra ďaleko, trh ovládajú najmä obchodníci s ropnými komoditami, bez pomoci a zásahu zvonka by EV neboli ani za 50 rokov a všetko to svinstvo okolo nás by si naplno užívali aj ďalšie generácie. Ako sa hovorí, na hrubú dieru hrubá záplata. Aj keď, samozrejme, osobná doprava nezodpovedá za všetko znečistenie, ale to by boli debaty o inom.
3. 1. 2019 10:31
Re: hm
To je odpoveď za všetky drobné, teda...
3. 1. 2019 10:31
Re: Levnější než i3,
Máš to všetko divne pokrútené, kámo.
3. 1. 2019 10:30
Re: Tak hlavně aby model 3
A k tomu ešte budeš tvrdiť, že moderné zložité motory vyžadujúce primerané zaobchádzanie a kvalitný servis sú lepšie ako nezmary elektromotory...
3. 1. 2019 10:27
Re: Podivné
Alebo keď sa to hodí, sú dobrí aj podvodníci, nie? ;-)