Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Polská Nysa řádí na sněhu jako zamlada

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
V zimě se dá driftovat s kdejakým autem, třeba i s dodávkou. Obzvláště tehdy, když má pohon zadních kol.

Dva černé polské busíky, které dostaly pojmenování po řece, s šachovnicovými střechami byly možná trochu lehce napadeny kutilem, jeden z nich má i běloboké pneumatiky. Ani to jim však nebrání poslat je do zatáček bokem. Když se to přežene, následují logicky hodiny. Pracant navíc není žádné mini, takže například jízda po rovině s rozevlátou zádí chce trochu cviku. A svaly, posilovač řízení pochopitelně Nysa postrádá, s obřím tenkým volantem je tak opravdu hodně práce. Není jasné, zda auta na videu jsou upravená i motoricky, ale o pár koní navíc tady zas až tak nejde. Každopádně, řádění přestála bez úhony, stejně jako jejich řidiči.

Nysa je pro naše severní sousedy tím, čím pro nás Škoda 1203. I přes konstrukční zastaralost se zkrátka jedná o kult. Pravda, s jedním rozdílem. Dvanáctsettrojka se stále, byť kusově vyrábí, Nysa však skončila v roce 1994. Z bran závodu ZSD vyjížděly od roku 1958, kdy už se dalo mluvit o sériové produkci. Původní modely série N50/60 měly ale trochu jinou karoserii s oblejší přídí, která byla postupně upravována. Známější Nysy 521/522 vznikaly od šedesátého osmého. Technika pocházela ze sovětské Pobědy, tedy GAZu M20, na nějž měla licenci varšavská FSO, takže bylo kde brát. Mimochodem, Nysy jezdily i u nás a v bývalém Československu je šlo koupit jako nové ještě po revoluci.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
11. 2. 2013 08:31
Re: pecka
:yes:
Avatar - chetoos
10. 2. 2013 20:03
Nysa
Nysa byla sice strašně zastaralým vozem, ale na druhou stranu velice dobrým. Byla hodně spolehlivá jednoduchá a jak dokazuje video tak i zábavná. Které z dnešních moderních aut vám nabídne takový adrenalin. Mylsím že asi žádně, všude je plno systémů, že se dosmyku prakticky ani nedostanete. Nysa je super kára
7. 2. 2013 15:24
Re: pecka
To je právě ono, bezpečná trať, dobré jízdní vlastnosti, 30x zkusit a pak naostro, to může být každý Ken Block.

Když od tvých 10 let uberu dalších 30, tak se dostanu zhruba do let, kdy jsem jezdil MHD na kolej autobusem RTO. Pokud bylo alespoň mokro (tenkrát dlažební kostky), tak plný autobus lidí driftem projížděl zatáčku Na Dolinách nahoru (křižovatka s ulicí Levou - Praha) a dělali to tam pravidelně skoro všichni řidiči. Druhý mazák, taky s RTO, jezdil do Špindlu, jak to jen šlo, drift, samozřejmě jen na sněhu. Byly slabé povahy, které když ho viděly za volantem přijíždět na stanoviště, tak jely raději pozdějším spojem. My jsme byli, naopak, nadšení.

To byl adrenalin, za plného provozu a nikdo ani nepíp. Dneska by je možná pro výstrahu i zastřelili.
;-) :-)
7. 2. 2013 14:27
pecka
To je banda šašků. S tímhle driftovat to se jen tak nevidí. I když na druhou stranu kamarád driftoval s Avií naloženou šampusama na normální silnici. To nám ale bylo o 10 let míň >:D ale mě se to video líbí. Nápad se cení. Kluci to nevodí zas tak špatně. Je potřeba vzít v potaz že tenhle zdrap má tak mizerný jízdní vlastnosti, že si to málokdo z nás dovede představit. Zaujala mě ale ta pěkná bezpečná trať. Taková mi v mým okolí chybí :-(
7. 2. 2013 14:01
Těžko se hledá.......
....horší video. Kvalita snímku slabá, kamera také, umění řidičů žalostné, nápad vč. "režie" žádný, atraktivita nula. Proč to zde takhle zaplevelujete hnojem ?

Těch pár řádků strohých informací v textu spíš patří do veteránské sekce, ale to by téma muselo být řádně zpracováno.

Raději věnujte energii na to, aby nová podoba Auto.cz byla alespoň tak funkční, jako stará. Po cca víc jak měsíci provozu žádné zlepšení. Jsem zklamaný a jen dobré vychování mi brání napsat poznámku obsahující něco o znečištění rukou a nepuštění 14 dní k vodě. Na připomínky k funkčnosti pro jistotu nikdo z redakce nereaguje. Viz diskuse k "Ram Promaster: Fiat......" .

Edit: Opravuji, částečná reakce se objevila, p. Vaverkovi za vysvětlení dík.