Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Kadjar Blue dCi 115 2019 je příjemně zmodernizovaný!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Renault u nového Kadjaru odstranil několik interiérových nedostatků předchůdce. A přidal nové motory. Jaký je ale s klasickou naftovou patnáctistovkou?

Video se připravuje ...

Nakonfigurovat si ideální Kadjar stále není nejlehčí, jelikož pohon všech kol získáte jen s nejsilnější naftovou motorizací, která však zatím není v nabídce. Vyzkoušel jsem tedy slabší variantu se 115 koňmi a pohonem přední nápravy.

Auto vypadá moderněji než předchůdce. V interiéru člověk nenarazí na žádné ergonomické přešlapy a motor sice nemá síly na rozdávání, dokáže ale nabídnout opravdu příjemnou spotřebu a slušný dojezd.

Otázkou, na níž si budou muset klienti najít odpověď, zůstává nastavená cena, která je mírně vyšší. Drobnou pihou na kráse pak může být třeba to, že automatickou převodovku můžete mít jen k benzínovému motoru, ačkoli u sourozence Nissanu Qashqai pořídíte i naftový motor s automatem. Jako benzinová předokolka ve střední výbavě si ale určitě najde své kupce.

Autor: Tomáš Devera

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 3. 2019 16:54
Re: Palec nahoru
mna teda pezot osraval o liter ked som ho mal. u renaultu ukazoval presne, dokonca niekedy az premeriaval. Ale ta 1,5dci je uspornejsi motor urcite, extremsti na lahkych daciach dokazali jazdit pod 4l
15. 3. 2019 14:17
Re: Palec nahoru
Co se týče spolehlivosti, tak už jsou na tom prej dobře. Co se týče žravosti, tak jsem měl na mysli jejich motory obecně, zkrátka vždy žrali o něco víc, než u konkurence a to jak nafťáky, tak benzíny.
Avatar - xxc
14. 3. 2019 17:57
Re: Palec nahoru
Palubne pocitace, ale u Renaultu to celkom presne sedi, u Peugeotu neviem, ale skusme pripocitat 0,5l a aj tak je na tom lepsie. Az taky znamy fakt to nebol, ked som kupoval Renault, tak 1.5 dci motor chvalil kazdy ako velmi usporny (a spolahlivy).

Cize teraz s mocovinou by sa mohla spotreba dostat nizsie a to je plus.
14. 3. 2019 17:00
Re: Palec nahoru
A to říkaj palubní počítače, nebo to je reálná spotřeba?

Jinak to, že motory Renaultů jsou žíznivější jak konkurenece je celkem známý fakt, takže tomu bych se nedivil. :-)
Avatar - xxc
14. 3. 2019 12:21
Re: Palec nahoru
Jazdiť viem, celkom rýchlo :-)

Ale keď rovnaká trasa 2.0hdi ukazuje 5,4 a 1.5dci 6.2, tak vo mne chyba nebude.