Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Robert Kubica při testování Fiesty WRC na hranici fyzikálních možností

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Při testu na Rally Monte Carlo, která se pojede již tento víkend, ukázal Robert Kubica jak schopnosti své, tak i vozu Ford Fiesta WRC.

Všude kolem nás máme mnoho příkladů rapidního vývoje technologií posledních desetiletí. Elektronické systémy, nové lehčí a pevnější materiály, zdokonalené koncepce, to vše se promítá do vývoje nových automobilů.

Opravdu jasně viditelný důkaz o vývoji strojů nám však dává tohle video, na kterém Polák Robert Kubica testuje Ford Fiesta WRC před startem na Rally Monte Carlo, jež se jede tento týden. Velmi náročný úsek zvládne bývalý jezdec Formule 1 v až neskutečném tempu a garantujeme vám, že kdyby se o to samé pokusily v této rychlosti vozy staré deset, možná i jen pět let, skončilo by to obrovskou nehodou. Podvozky rally vozů jsou však dnes až neuvěřitelně propracované a funkční, takže jak můžete vidět, vůz se s těmito vlnami popral se ctí.

Ke konci videa se sice zdá, že to Kubica nakonec nezvládl a z vozovky v jednom z pomalejších míst vyletěl, to však není u tohoto jezdce ničím neobvyklým, testuje a závodí jednoduše na hranici možností vozu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
22. 1. 2015 12:26
Jednoruký bandita
Hlavne si treba uvedomiť, že ten chlap to dáva prakticky len jednou rukou, navyše ľavou. Dominantnú pravú mu síce zachránili, ale...

Je to borec! :yes:
Avatar - Emel
22. 1. 2015 10:58
Re: Když se člověk dívá na WRC,
Myslím, že v F1 má pilot co dělat aby neusnul...

Prober se ;-)
22. 1. 2015 10:50
jízda
to je nádhera :-) to auto je snad přisátý!!!
Avatar - Starfighter
22. 1. 2015 10:41
Testy
Pokračování nebo spíš konec videa s Kubicou
[odkaz]

Loeb jezdil v testech taky na limitu
[odkaz]
Avatar - _Karel_
22. 1. 2015 09:40
Diváci
Idiocie některých přihlížejících evidentně nemá hranice (šestnáctá vteřina videa). Stát na takovéhle silničce na vnější straně zatáčky a úplně u trati? Na druhou stranu, kdyby to někomu ujelo, ani by si nestihli uvědomit, že umřou, což je milosrdný.