Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Široké možnosti individualizačního programu Q od Aston Martinu

David Bureš
Diskuze (0)
Individualizace vzhledu má jednu nevýhodu, díky ní mohou vzniknout opravdu divoké kreace. Platí to i pro vozy Aston Martin.

Individuální vzhled zákazníky láká, a tak jim automobilky nabízejí co největší možnosti úprav svých modelů. Takovou nabídkou disponují i výrobci sportovních automobilů, které už jsou samy o sobě jedinečné. Aston Martin se nabízenými možnostmi chlubí na přiloženém videu.

Program na individualizaci vzhledu Aston Martin nazývá Q, díky němu si zákazníci značky mohou své auto naspecifikovat podle svých nejtajnějších přání. Sama automobilka o upravených vozech tvrdí, že jsou navrženy a postaveny společně se zákazníky a podle jejich tužeb. Program byl poprvé prezentován před dvěma lety, naposledy jej automobilka připomněla na ženevském autosalonu upraveným modelem V12 Vantage S by Q.

Díky programu Q je možné zvolit nejen netradiční barvu karoserie (například duhový lak), ale také speciální barvené kombinace interiéru (šmoulově modrá kůže) nebo jedinečné zhotovení detailů (znak Aston Martinu se zeleným pozadím). K dispozici je i speciální příplatková výbava – třeba individualizovaný piknikový set nebo sada zavazadel.

Výsledky úprav jsou opravdu různorodé, díky čemuž si najde opravdu každý to svoje, podle svého vkusu. Zatímco na jedné straně tu třeba je elegantní zelený Vanquish Volante se žlutými detaily a matně černý Vanquish s červenými prvky, na té druhé stojí kýčovité Vantage Volante s duhovou karoserií.

Aston Martin není jedinou automobilkou, která má takový program na individualizaci vzhledu aut. Program Ferrari se jmenuje Tailor Made, Lamborghini má zase program Ad Personam, zatímco Rolls-Rolls láká klienty na program Bespoke.

David Bureš
Diskuze (0)