Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vaculík a staré škodovky. Nechybí „erko“, vzácné 110 LS ani rapid

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Technický specialista sesterského Světa motorů vyrazil do soukromého muzea Reincars v Trutnově, kde načerpal informace o legendárních škodovkách, které nás často doprovázely během dětství a dospívání. A už teď se můžete těšit i na druhý díl videa.

Muzeum Reincars v Trutnově je doslova mekkou všech milovníků škodovek. V soukromé sbírce najdete ikonické modely Rapid, Popular, Spartak 445, 1000 MBX i mladší Škody 100 a 120, přičemž na své si přijdou také milovníci československých modepů, skútrů a motocyklů značek Jawa, ČZ, Maner, Stadion a dalších.

Náš kolega a technický entuziasta Martin Vaculík tentokrát na severovýchod Čech vyrazil za Danielem Říhou, který jej provedl expozicí zaměřenou na modely vyrobené po roce 1970.  Povídat si spolu budou o nádherném „erku“ neboli Škodě 110 R, kterému mnozí podle koncepce s motorem vzadu přezdívají české porsche. Vzpomenou však také vzácný model 110 LS (de Luxe Super) s motorem převzatým právě ze škodováckého kupé. A chybět samozřejmě nemůže ani legendární „stodvacítka“ v několika podobách, kterou si mnozí z nás pamatují ze svého dětství.

Na konci videa se řeč stočí k Rapidu 136, snu spousty tehdejších mladých řidičů, u kterého se můžete těšit na rozborku čtyřválcového motoru odvozeného z nového modelu Favorit. Ale to až v dalším díle…

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme