Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Víte, jak správně používat mlhová světla? Poradí sami policisté

David Bureš
Diskuze (13)

Podzimní sychravé počasí je opět tady a s ním i tradiční nešvar, mlhovkáři a bludičky. Policie proto radí, jak správně používat mlhovky.

Podzim je opět tady, se svým sychravým počasím a brzkým stmíváním. Po roce se tak opět ukazuje, že mnozí řidiči pořád neumějí správně používat světla svých vozidel. Přiznávají to i sami policisté, kterým se množí dotazy na správné využití světel a stížnosti na řidiče, kteří špatně svítí. Proto policie natočila přiložené video, v němž připomíná pravidla o správném svícení.

Ta by si měli připomenout hlavně takzvaní mlhovkáři a nebo bludičky. Do první skupiny patří ti, co zapnou mlhová světla a už je nevypnou ani za jasného počasí. Druhá skupina jsou pak tací řidiči, co se spoléhají na denní svícení i za stmívání nebo v tunelu, a tak nejsou zpravidla vidět. Většina automobilů s denním svícením totiž při jejich sepnutí svítí jen vpředu, byť se naštěstí objevuje stále více výjimek, s denním svícením vpředu i vzadu.

Policie přitom připomíná, že dnes platí povinnost svítit i za dobrých světelných podmínek a během dne potkávacími světly, případně denním svícením, je-li jím vozidlo vybaveno. U starších vozů bez denního svícení je tak ve výsledku práce se světly jednodušší, za setmění světla pořád svítí vpředu i vzadu. Naopak u vozů s denním svícením je potřeba za zešeření přepnout na potkávací světla, což si ne každý řidič uvědomí.

Automatické spínání potkávacích světel přitom není vždy spolehlivé, a tak není ideální se na něj vždy spolehnout. I moderní systémy totiž někdy zazmatkují a nerozsvítí potkávací světla, i když už je docela tma. Pozor navíc musíte dávat i při jízdě v tunelu, v takovém případě opět platí nutnost sepnout potkávací světla. Denní svícení nestačí.

Podzimní počasí pak odhalí i nešvar v podobě špatného používání mlhových světel. Ty je ze zákona nutné sepnout za mlhy, sněžení a hustého deště. To však mluvíme o zadním mlhovém světle, přední mlhovky povinné nejsou, a tak si je řidič může spínat dle svého uvážení, aby si mlhu tzv. „podsvítil“.

Policie v tomto směru připomíná, že řidič má povinnost sledovat situaci v provozu, a tak musí opět mlhovky vypnout, když z mlhy, sněžení nebo deště vyjede, aby neoslňoval okolní účastníky provozu.

Světlomety byste si každopádně měli zkontrolovat už před vyjetím. Před jízdou máte povinnost zkontrolovat, zda všechna světla svítí. V případě potřeby je pak nutné světla otřít, pokud jsou špinavá. Vhodné je také předem si zjistit, jak se světla v daném vozidle spouští. Abyste pak v provozu neřešili, jak mlhovky nebo dálková světla zapnout.  

David Bureš
Diskuze (13)
8. 11. 2021 18:41
Re: Největší policejní machři na mlhovky
Predne neoslnuju. A neviem si predstavit na D1 medzi BA a TT situaciu kedy treba zadnu hmlovku. Mozno o 2 v noci, inak je tam tak husta doprava, ze neexistuje aby si nevidel svetla auta pred tebou.
8. 11. 2021 16:21
Re: zbytečné
Pokud tě dojede auto, je logické, že tu zadní mlhovku máš vypnout. Mlhovka splnila účel - viděl tě, dojel tě bez toho, že by tě sestřelil.

Dnešní auta už opravdu nejsou staré škodovky, kde mlhovka nebyla pořádně vidět. Mlhovky jsou často LED, mají výkon stejný jako brzdová světla a hlavně mají některá auta mlhovky zdvojené. Takže především ve tmě oslňují a odvádějí pozornost.

Pokud "kretén" vpředu nepochopí, že jsem si ho za těch 10 minut, co za ním jedu, už stihnul všimnout, tak na něj bliknu jednou dálkovými a rozsvítím a zhasnu přední mlhovky. To aby pochopil, co mi vadí a napravil to. Pak to udělám podruhé, potřetí a počtvrté mu pustím dálková světla do zrcátek napořád, když tedy asi pořádně nevidí. :D

Další nešvar je, že lidi rozsvěcí auto jako vánoční stromeček při každém mlžném oparu. Takže pak mlhovkáři jedou ve vláčku 100-120 se zapnutými mlhovkami... Dokud jsou vidět klasická světla deseti aut vpředu, opravdu není potřeba mlhovka! Nehledě na to, že v některých zemích se nesmí v mlze jezdit víc než 60 a proto na mě moje auto při překročení 60tky se zapnutou zadní mlhovkou píská, že mám buď zpomalit, nebo mlhovku vypnout.
8. 11. 2021 11:54
Re: zbytečné
Jojo, já jsem si do škodovky přiobjednal dát ten senzor na dálková světla, aby se automaticky zapínaly a vypínaly, a už jsem to vypnul, protože to prostě funguje tak za 70 %, takže mě často někdo problilkával. A i když to zrovna fungovalo, tak jsem měl pořád nervy, kdy mě zase někdo problikne. Ale je fakt, že mě někdy i probliknou i když dálkový nemám, kor třeba když přejíždím nějaký kopec, tak ten okamžik kdy se potkám s protijedoucím na horizontu, tak asi dostane přímý zásah a ony ty LED svítí fakt hodně no...
Avatar - Roman Horký
8. 11. 2021 11:04
Re: zbytečné
Ale stane se. V Harrachově tě zastaví a zbuzeruje policajt, protože jenom on smí správně usoudit, kdy ty smíš rozsvítit mlhovky. Ani mě nikdy neoslnily něčí mlhovky. "Automatická" dálková světla mě zato oslňují denně, ve dne i v noci.
8. 11. 2021 10:42
zbytečné
Fakt nechápu, proč se tohle pořád tak řeší. Prostě když je mlha a usoudím, že by mě ostatní mohli špatně vidět, tak je zapnu. A když je holt nevypnu ihned těsně po tom, co vyjedu z mlhy, tak se prostě nic nestane. Mě něčí mlhovka rozhodně nikdy neosilnila, je mi to ukradený, ať si svítěj mlhovkama klidně v létě v poledně. Loni jsem jel mlhou jak prase někde u Macochy, ve tmě, a dojel mě nějaký kretén a začal na mě blikat, jako abych se je vypnul, asi usoudil, že když mě dojede a jede za mnou, tak musim mlhovky vypnout, abych ho náhodou neoslnil, i když je mlha? Upřímě říkám, že jsem hodně klidnej člověk, ale tentokrát jsem měl poprvé v životě opravdu chuť zastavit dát mu facku. Je uplně zbytečné řidiče, kteří mají mlhovky puštěné, problikávat a zbytečně stresovat. Něco jiného jsou dálkové u protijedoucího auta.